Роз’яснення щодо впливу м’яса молодих телят на організм людини

Фахівці в галузі тваринництва стверджують, що м’ясо молочних телят у перші тижні їхнього життя заборонене до вживання й небезпечне для людини. Такої думки дотримується й Асоціація тваринників України, спираючись на результати консультації з експертами галузі тваринництва.

Зокрема, йдеться про те, що новонароджені телята мають відмінну від дорослих особин фізіологію. Як наголошує експерт-консультант із ветеринарної медицини Асоціації тваринників України Олександр Метинський, в організмі новонародженого теляти, а, отже, й у м’ясі, міститься велика кількість води, яка насичена меконієвими токсинами (меконій – первородний кал теляти). Він звертає увагу, що теля 9 місяців перебувало в утробі матері, і продукти його життєдіяльності (меконій) потрапляли в навколоплідну рідину, а надлишкова вода поступово виводиться з організму тварини, але повністю її надлишок вийде не раніше ніж через 14 днів після народження.

До того ж, як зазначає експерт, досить бідне на білок м’ясо теляти до 14 днів також не містить жодних корисних компонентів: біологічно-активних речовин, ферментів та вітамінів. Тобто те, заради чого, власне, ми купуємо м’ясо для споживання – якісні корисні білки та вітаміни – в занадто молодій молочній телятині відсутнє.

Детальніше із роз’ясненням експертів Асоціації тваринників України щодо вживання м’яса телят можна ознайомитися за посиланням.

Джерело

Автор