До Дня Незалежності на Поштовій площі МІП проведе фотовиставку, яка розповідає, хто такі кримські татари

17 серпня 2017 року в Укрінформі Міністерство інформаційної політики України презентувало програму заходів Кримського Дому до Дня Незалежності: “Кримський Дім об’єднує серця” – серія святкових подій, присвячених 26-й річниці Незалежності України.

Перший заступник Міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова під час заходу повідомила, що на Поштовій площі в рамках заходів пройде фотовиставка, присвячена історії кримських татар.

“Буде працювати фотовиставка, підготовлена Міністерством інформаційної політики, яка розповідає, хто такі кримські татари”, – сказала Джапарова.

Заступник міністра зазначила, що такі заходи особливо важливі не тільки в контексті інформування громадян про Крим і сьогоднішній стан речей, а й адвокації теми Криму в інформаційному просторі.

Міністр культури України Євген Нищук у свою чергу повідомив:
“Серед великої насиченої програми по всій країні будуть чудові заходи, які ініціює “Кримський дім” і які відбудуться в Києві на Подолі. Нам важливо, що повноцінний майданчик буде виділено, щоб всі кияни, наші співвітчизники, могли прийти та відчути все різноманіття кримськотатарської культури, вираженої в музиці, танці”.

Як повідомив на прес-конференції програмний директор державного підприємства “Кримський дім” Алім Алієв, у концерті візьмуть участь відомі кримськотатарські та українські артисти, серед яких учасниця Євробачення 2013 року Злата Огневич, Ельзара Баталова, соул співачка Азіза Ібрагімова, яка виступить у Києві вперше, джазовий піаніст і композитор Усейн Бекіров.

Учасники заходу: Євген Нищук – Міністр культури України; Еміне Джапарова – Перший заступник Міністра інформаційної політики України; Ахтем Сеїтаблаєв – генеральний директор ДП “Кримський Дім”; Алім Алієв – програмний директор ДП “Кримський Дім”.

Джерело

Автор