Проекти українських ВНЗ та громадської організації отримають 400 тис. євро як переможці конкурсу Програми ЄС

12 проектів-переможців конкурсу за напрямом Жан Моне Програми Європейського Союзу ЕРАЗМУС+ реалізовуватимуть 10 українських ВНЗ та одна громадська організація «Українська Асоціація дослідників освіти». Результати конкурсу розміщено на сайті   EACEA. Загальна вартість проектів, над якими працюють українські заклади, складає 400 тис. євро.

На ці гроші ВНЗ розроблятимуть 8 Модулів Жан Моне. Зокрема, над розробкою модулів з фінансово-економічних, правових та соціальних питань у контексті європейського досвіду працюватимуть: Київський університет імені Бориса Грінченка; Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського»; Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна; Національний університет «Острозька академія»; Національний педагогічний університет імені Михайла Драгоманова; Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки; Національний університет біоресурсів і природокористування України; Запорізький національний університет.

На базі Києво-Могилянської академії, Національного університету харчових технологій та за підтримки Української Асоціації дослідників освіти буде створено 3 кафедри Жана Моне у сфері політики, безпеки, культури та права.

Довідково: Напрям Жана Моне є окремим компонентом міжнародного виміру програми Еразмус+, який має на меті популяризацію викладання, проведення досліджень та співпраці з європейських студій у всьому світі. У межах чотирьох конкурсів у період з 2014 р. до 2017 року Програми Еразмус+ напряму Жан Моне від України було подано 410 проектів, з яких 41 проект було відібрано до фінансування. 24 вищі навчальні заклади України та 6 громадських організацій реалізують 31 Модуль, 4 Кафедри, 2 Проекти та 4 Підтримки асоціацій Жана Моне. Сума гранту Європейського Союзу складає більше ніж 1200 000 євро.

Джерело