Санкції на часі. 11.05.2023

Ростислав Павленко

Заяву пєскова про те, що рф нібито «так повільно діє» в Україні, тому що росіяни ведуть не війну, а сво», телеграм-канали встигли назвати «клоунською».

Але, як часто буває, у цьому витворі пропаганди не лише спроба заспокоїти росіян і задати кліше для занесення в уми. Великою мірою це відображає останню надію кремлівських злочинців.

Ключове слово – «повільно». Вони сподіваються, що час діє на них. Вони витрачають величезні ресурси, і людські в першу чергу. Але сподіваються, що ресурси України закінчаться швидше, що росіяни «перетиснуть», заллють кровʼю, закидають тілами – але вичавлять українців із України. Спираючись при цьому на запас міцності, який має російська економіка.

Тому так важливо встигнути зруйнувати цей запас.

1. Обмеження фінансів.

– Ціна спотового ЗПГ для поставок до Північно-Східної Азії впала нижче $360 за 1 тис. кубометрів, що є найнижчим показником з червня 2021 року.

2. Втрати економіки.

– Очікується, що країни G7 почнуть працювати над заходами боротьби з продажем російських алмазів у своїх країнах.

3. Пошук лазівок.

– Китайський експорт до росії у квітні сягнув рекордного рівня, підскочивши на 153% порівняно з попереднім роком – до 9,6 млрд дол.
– Нафтосервісний гігант Schlumberger досі заробляє на росії.

4. Перекриття лазівок.

– Іноземна побутова техніка в росії подорожчає через постачання в обхід Казахстану. Техніка може подорожчати на 10-12% після рішення Казахстану щодо посилення контролю за постачанням до росії.
Постачальники почали шукати альтернативні канали, зокрема, через Китай, Киргизстан та ОАЕ.
– Після запровадження європейських санкцій експорт товарів із росії до Швеції впав на 90%.

5. Самопочуття рашистів.

– Загальний обсяг продажів побутової техніки та електроніки у росії за підсумками 2022 року скоротився на 15,4%. Зниження продажів пов’язане з відходом із росії багатьох великих виробників.

І далі ж буде.

Автор