Петро Порошенко зустрівся з Послом Швеції в Україні (фото)

Петро Порошенко провів зустріч із Послом Швеції в Україні Тобіасом Тибергом. П’ятий Президент подякував шведському уряду за потужну політичну, військову, економічну та гуманітарну допомогу, яка вже за обсягом наблизилась до 1.9 млрд євро, і закликав збільшити військову допомогу для ЗСУ.

«Теплий прихисток у Швеції знайшли близько 50 тисяч українців. Швеція завжди була і залишається надійним другом та союзником України і у питаннях протидії російській агресії, і інтеграції до ЄС та НАТО, і у зміцненні демократичних інститутів та реформуванні нашої держави», – констатує Петро Порошенко.

«Закликав Стокгольм до збільшення надання Україні важких озброєнь та боєприпасів, бойових літаків та танків, а також посилення санкційного тиску на росію та притягнення путінського режиму до відповідальності через створення спеціального міжнародного трибуналу», – зазначає п’ятий Президент.

«У контексті головування Швеції в Раді ЄС обговорили перспективи започаткування переговорів про вступ України до Євросоюзу до кінця 2023 року. Висловив побажання Швеції щодо швидкого вступу до Північноатлантичного альянсу, що значно посилить команду адвокатів членства України в НАТО», – пише Порошенко.

Як відомо, Петро Порошенко також провів зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Індія в Україні Харшем Кумаром Джейном, Послом Європейського Союзу в Україні Матті Маасікасом та  з Надзвичайним і Повноважним Послом Китайської Народної Республіки в Україні Фанєм Сяньжуном. Головна мета дипломатичних зусиль п’ятого Президента – зміцнення проукраїнської коаліції та підтримки нашої держави у світі.

Джерело

Автор