Нацгвардійці удосконалюють практичні навички на польових виходах

Артилерійські підрозділи Криворізької бригади та мінометної батареї Дніпровського полку по охороні громадського порядку Національної гвардії України здійснили плановий польовий вихід на 239 загальновійськовий полігон біля смт Черкаське Дніпропетровської області.

Виходу передували напружені навчання в пункті постійної дислокації, злагодження бойових розрахунків та навчання спеціалістів.

Здійснивши марш до полігону, військовослужбовці обладнали наметове містечко. За відгуками керівництва полігону воно одне з кращих. Відповідно до статутів та положень було розміщено зброю, боєприпаси та обладнано місця для зберігання артилерії та бойової техніки.

Також було підготовлено окрему палатку медичного пункту.

Під час польового виходу гвардійці виконуватимуть нормативи з бойового злагодження підрозділу та навчальні вправи. А завершальним етапом виходу будуть бойові стрільби артилерійського підрозділу.

Упродовж 21 доби артилерійські підрозділи виконуватимуть стрільби прямою та не прямою наводкою з вогневих позицій із застосуванням різних типів боєприпасів по одиночним та груповим цілям.

Метою навчань є поетапне злагодження дій підрозділів, удосконалення практичних навичок особового складу, підвищення професіоналізму командирів щодо управління вогнем у бою.

Українці мають знати, що гвардійці можуть не тільки захищати безпеку на вулицях міста, а й здатні обороняти українців на полі бою.

Джерело

Автор