Санкції на часі. 04.03.2023 (відео)

Ростислав Павленко

Засідання раднацбезу росії, про яке медіа знов будували апокаліптичні припущення, схоже, породило черговий «приємний» сюрприз тим, хто ще намагається займатись виробництвом чи бізнесом на росії.

Відповідно до указу, який цитують ЗМІ, «за зрив держконтракту» «в умовах воєнного стану» на підприємстві-виконавці вводиться зовнішнє державне управління. Воно діятиме аж до закінчення воєнного стану.

Такий стан було запроваджено ще в жовтні минулого року – «повний» на тимчасово окупованих рф українських територіях, і «частковий» на росії. Тепер «частковість» стає дедалі більш умовною – за улюбленими на росії радянсько-сталінськими лекалами, «па законам ваєнного врємєні».

Але погрози і репресії не здатні вдихнути життя у конаючу російську економіку: якщо виготовляти техніку і боєприпаси немає з чого, немає за що і нічим, то не допоможе жодне «зовнішнє державне управління».

А санкції продовжують вволити російську економіку в колаптоїдний стан.

1. Нафтогазові доходи росії у лютому впали на 46% порівняно з лютим 2022 року.

2. При цьому мінфін росії очікує недоотримання нафтогазових доходів федерального бюджету в березні у сумі 132,1 млрд рублів.

3. Більше того, росії загрожує втрата 20% видобутку нафти через брак західного обладнання.

4. Борги російського бізнесу перед бюджетом продовжують зростати.

Згідно з даними росстату, на 1 січня сукупна заборгованість компаній з податків, зборів, страхових внесків та пені досягла 2,53 трлн рублів.

5. Роздрібні продажі в росії скорочуються 10 місяців поспіль, а до кінця минулого року впали на 10,5% у реальному вираженні.

Це означає, що занепад просякає всю структуру рашистської економіки, на всю глибину, аж до сфер виживання пересічного населення.

І далі ж буде.

Автор