Новий проєкт допомоги Україні від Світового банку

Ніна Южаніна

За підтримки Світового банку Україна отримає до 535 мільйонів доларів США (понад 21 млрд гривень) екстреної ГРАНТОВОЇ ДОПОМОГИ для ремонту та відновлення транспортної мережі.

10 лютого 2023 року Світовий банк оголосив про надання перших 50 мільйонів доларів США, фінансування яких забезпечує Трастовий фонд допомоги, відновлення, реконструкції та реформ в Україні (URTF).

Реалізація проєкту допоможе відновити важливі мости та транспортні мережі для покращення сполучення на захід та збільшити пропускну спроможність імпортних та експортних коридорів.

Трастовий фонд допомоги, відновлення, реконструкції та реформ в Україні (URTF) був створений Світовим банком для координації грантового фінансування на найнагальніші потреби розвитку, визначені українським урядом, з поточними внесками Австрії, Ісландії, Литви, Нідерландів, Норвегії, Швеції та Швейцарії.

Така грантова підтримка міжнародних фінансових організацій дозволить зекономити внутрішні кошти від акцизу на пальне та транспортні засоби і перенаправити їх з Дорожнього фонду на негайні потреби Збройних Сил України.

Саме тому 10 лютого 2023 року депутатами “Європейської солідарності” був зареєстрований проєкт №9006 про внесення змін до Державного бюджету на 2023 рік, яким передбачено спрямувати 53,9 млрд гривень на придбання безпілотних літальних апаратів (дронів, квадрокоптерів), артилерійських снарядів, танкових боєприпасів, гранат для гранатометів.

Наполягатимемо на розгляді проєкту №9006 на найближчому засіданні парламенту.


(кликабельно, документ відкриється в новому вікні)

Автор