Мисливцям за «шахедами» сподобається (фото, відео)

Порошенко показав, як британський DAF перетворюють на мобільний зенітний комплекс

 

Петро Порошенко показав унікальні кадри з майстерні, де британські вантажівки DAF перетворюють на знаряддя мисливців за «шахедами». Як відомо, вже кілька таких вантажівок із зенітними установками Порошенко передав у підрозділи ППО.

«Крутість цих фото просто зашкалює. Подивіться, з якими обличчями хлопці монтують зенітку на наш модифікований ДАФ. Ця «крихітка» вагою в тону – здатна знищити рашистський «шахед» і навіть танк. Бо тепер вона має колеса і може швидко переміститися на потрібну відстань до ворожого об’єкта», – розповів Порошенко на Facebook.

«Першу партію – а це 5 вантажівок із зенітними установками – ми передали в Рівному. Там вони закриватимуть кордон з Білоруссю», – зазначив він.

«А саме ця машина піде вже в інший регіон. Поки не скажу куди саме, але воїни пообіцяли показати відео з першим збитим «шахедом». Я поспілкувався з представниками нашого героїчного ППО, і можу вам з впевненістю сказати: їм все подобається. Вони мають досвід з 2014 року і з нетерпінням чекають, коли завершаться роботи, і вантажівка буде у них, щоб бити росіян», – розповідає Порошенко.

«Це — наша спільна робота. Воїни дали свою зенітну установку, а ми — вантажівку, яка у бойових умовах додасть мобільності нашим захисникам. З хлопцями не прощаємося, бо скоро зустрінемось. А ми продовжимо робити все, щоб підсилювати Збройні Сили України», – наголошує п’ятий Президент України.

15 січня Порошенко у Рівному передав бригаді тероборони 5 вантажівк DAF, які були переобладнані під «антишахеди». Це – спільний проєкт, який у Рівному Фонд Порошенка та волонтери ГО «Справа громад» реалізують із військовими, місцевою владою та командою «Євросолідарності».

«У нас з’явилася з міськими головами дуже крута ініціатива. Ми будемо використовувати ЗУ 23-2, які дуже добре себе зарекомендували як «антишахеди», – пояснив Порошенко.

«Ці зенітні установки дуже добре себе зарекомендували не тільки проти повітряних цілей, а і бойових броньованих машин ворога, вони будуть добре дірявлять русню», – зауважує Порошенко.

«DAFи мають дуже гарний досвід бойового застосування під час цієї війни. Вони мають величезну прохідність. Вони дуже надійні, мають величезну мобільність. Всі машини пройшли технічне обслуговування, пройшли підготовку – все для того, щоб вони не відмовили в бою», – каже Порошенко.

Як повідомив Петро Порошенко, такі ж вантажівки готуються для передачі в інші українські міста. Загалом Фонд Порошенка з волонтерами законтрактував три сотні британських автівок DAF. Також на шасі цих вантажівок виготовили спеціальні кунги для комплексів БПЛА Poseidon. Три комплекси такої техніки вже надійшли у війська.

Leyland DAF 45.150 — це повнопривідна п’ятитонна дизельна вантажівка, яка може оснащуватись лебідкою і перевозити все, що потрібно для фронту: боєкомплект, харчі, воду і пальне в бочках. Частина автомобілів обладнана кранами для завантажування великокаліберних боєприпасів.

Кошти збирають волонтери, Фонд Порошенка традиційно подвоює зібрану суму.

Починаючи з 24 лютого 2022 року, Фонд Порошенка і компанія «Рошен» спрямували на підтримку ЗСУ 1 млрд 710 млн грн. Сума допомоги, надана разом з волонтерами ГО «Справа громад» і ГО «Res_Publika. Брати по Зброї», сягнула 2 млрд 100 млн грн.

Джерело


Петро Порошенко

Запам’ятайте обличчя цих хлопців. Вони вдень і вночі ремонтують техніку, яку ми поставляємо на фронт. Це – наша ремонтна бригада, завдяки якій наша робота стає ще більш відповідальною. Бо ми беремо на себе ще й технічну підтримку.

Тільки самих DAFiв уже півсотні на передку, а ще півсотні чекають на видачу, на фронті більше десятка броньованих машин Shield, це я не згадую іншу техніку. Кожна машина перевіряється перед відправкою на фронт, ремонтується чи вдосконалюється за потреби. І лише потім передається в бригади.

Машини, які прийняли на себе ворожий удар, також повертаються у наш ремонтний цех. А наші Шилди врятували більше 30 військових. Один із таких просто зараз ремонтують ці хлопці.

Скоро цей Шилд повернеться до виконання військових завдань. А ми продовжимо відправляти на фронт найкращу техніку!

* * *

Pinzgauer – це австрійський всюдихід, створений на замовлення швейцарської армії. Він ідеально справляється із завданням евакуації поранених із переднього краю. Він броньований, тому реанімаційні заходи можна виконувати в будь-яких умовах.

Яна Зінкевич давно його запримітила для «Госпітальєрів». І ми його знайшли. У нас є залізне правило – передавати техніку лише в ідеальному стані. Так всюдихід потрапив у руки нашої ремонтної бригади. Ці хлопці – прискіпливі до дрібниць і декілька днів над ним чаклували. Результат перевищив наші очікування.

Pinzgauer найближчим часом готуємо передати «Госпітальєрам», бо справа порятунку життя воїнів – не чекає.


Юрій Бірюков

Нещодавно на Київ була чергова атака іранськими дронами. Я боюся помилитись у точних цифрах, там начебто кілька десятків шахедів було. І я достеменно пам’ятаю, що українські зенітники збили всі до одного. Ось тому ми так ніжно ставимося до запитів від ППО, незалежно від роду чи виду військ – для нас немає різниці ТРО або ДШВ.

А зенітники й попросили… Причому саме ті, що захищають небо над Києвом із півдня.

Дві зенітні установки ЗУ-23-2 у цьому батальйоні, надійна та ефективна штуковина. Але на кузов пікапа її ставити нудно і незручно, тягати причіпним вантажівки не так нудно, але все одно незручно. А у нас є досвід, а у нас є ресурси, а у нас є своє СТО, є ви – оплачуючи половину рахунків, є Петро Порошенко, який оплачує другу половину. Тепер у батальйоні є дві супермобільні вогневі точки.

Ось про Leyland DAF я часто пишу, це правда. Але на то є безліч об’єктивних причин. Тут і дефіцит вантажівок у військах, тут і відмінні характеристики самих ДАФів, тут і вмілі руки наших слюсарів.

І питання кількості допомоги, кількості вантажівок, що передаються, залежить тільки від вас. Гірка правда, адже моя стрічка перетворилася на нескінченний список постів із реквізитами. Але інакше ніяк – ми знаємо що, ми знаємо як, але без вашої допомоги нічого не буде. А вантажівки просять всі бригади та батальйони 🙁.

І так, репост це теж допомога!

 

Допомогти армії просто:

Цільова банка збору на генератори.

Донат-платформа з сувенірами.

По Україні

ТІЛЬКИ ДЛЯ ПРИВАТ 24
5169 3305 2068 6400

Для ІНШИХ банків:
5375 4115 0177 8331
Або за посиланням.

Або переказ на рахунок:
Найменування отримувача: ГО СОЛIДАРНА СПРАВА ГРОМАД
IBAN рахунок: UA193052990000026002016226051
Код ЄДРПОУ/ІПН: 42992954
Призначення платежу: благодійна безповоротна допомога на користь ГО

PayPal

Переказ на: wingman2006@mac.com
Тип переказу: Family/Friends

Western Union / MoneyGram

Переказ на: ANTONINA BUZILO

SWIFT перекази

Account owner: Solidarna Sprava Hromad
PLN – IBAN: PL48 1020 1068 0000 1802 0383 6525
CAD – IBAN: PL53 1020 1068 0000 1602 0383 6533
EUR – IBAN: PL58 1020 1068 0000 1402 0383 6541
USD – IBAN: PL64 1020 1068 0000 1902 0383 6673
Bank SWIFT Code: BPKOPLPW
Name of the Bank: Powszechna Kasa Oszczędności Bank Polski Spółka Akcyjna
Bank’s address: ul. Puławska 15, 02-515 Warsaw
Bank’s country: Poland

Криптовалюти

USDT (TRC20)
THXQSYA2s1bKRBgqQaPjgHqW77834GmuDX
BTC (Bitcoin)
18YKHeM5MmGFNZhbrvsaoT7WsE3PJxjFXd
ETH (ERC20)
0xba65e794d8aec422d0d71cce1095c63da579e144