Василь Серватюк перевірив готовність підрозділів Західного регіонального управління Держприкордонслужби

Перший заступник Голови Держприкордонслужби України Василь Серватюк з робочим візитом перебував на ділянці Західного регіонального управління відомства. Під час своєї роботи він перевірив стан оперативно-службової діяльності та готовність підрозділів Мостиського і Львівського прикордонних загонів.

На західному кордоні Василь Серватюк перевірив міжнародний пункт пропуску для автомобільного сполучення «Краковець». Окрім організації прикордонного контролю увага приділялася функціональності резервів прикордонного підрозділу під час реагування на зміни в обстановці та недопущення порушення кордону.

Крім того, перший заступник очільника відомства ознайомився з практичними аспектами реформування відділу прикордонної служби «Краковець» в рамках пілотного проекту «Нове обличчя кордону». Він заслухав звіти керівників прикордонного загону, щодо практичної реалізації реформування підрозділу.

У ході роботи, перебуваючи у відділі прикордонної служби «Мостиська», що на залізничній станції, Василь Серватюк ознайомився з питаннями здійснення контрольних операцій прикордонниками на шляхах залізничного сполучення. Зокрема, разом з керівниками на місцях обговорювалися актуальні питання здійснення прикордонного контролю потягів Інтерсіті «Київ-Перемишль».

Наступного дня генерал-лейтенант Василь Серватюк перевірив відділи прикордонної служби «Рава-Руська», «Салаші», «Грушів» та «Львів», який знаходиться в однойменному міжнародному аеропорту.

Окрім перебування в прикордонних підрозділах та пунктах пропуску перший заступник Голови Держприкордонслужби виїхав на ділянку «зеленого» кордону. Він особисто пересвідчився зі станом охорони держрубежу на українсько-польській ділянці здійснивши моніторинг кордону на квадроциклі.

Крім того, під час робочої поїздки Василь Серватюк приділив важливу увагу питанню взаємодії та співпраці з представниками Прикордонної варти Республіки Польща, Державної фіскальної служби та Національної поліції, що сприяє посиленню безпекової складової. В рамках цього він також відвідав українсько-польський консультаційний пункт, що функціонує в одному з пунктів пропуску та забезпечує цілодобовий обмін інформацією між українськими та польськими охоронцями кордону.

Джерело

Автор