Київ – найкраще місто світу 2023 року

Консалтингова група Resonance опублікувала рейтинг найкращих міст світу. Серед світових столиць виокремили Київ та присудили йому почесне звання “Найкращого міста 2023 року”.

Про це повідомляє Суспільне.Новини з посиланням на порталі Worlds Best Cities.

“Історична столиця України є міським маяком мужності та стійкості, які ведуть непокірну націю проти вбивчого агресора. Це, як і решта України, місце невичерпної мужності перед обличчям щоденної трагедії”, — зазначає видання.

У рейтингу представили міста, населення яких перевищує 1 млн людей. Агенція враховувала місце (клімат та розташування), рівень розвитку, дозвілля, різноманітність населення, рівень життя та згадування міста в ЗМІ.

Рейтинг очолив Лондон, друге місце отримала французька столиця — Париж. Далі у списку стоїть Нью-Йорк, Токіо та Дубаї.

Українські посадовці у своїх соціальних мережах вже відреагували на визнання української столиці.

“Київ сьогодні — це серце Європи. Яке продовжує битися — за життя, за розвиток, за красу міста і комфорт його мешканців”, — написав у своєму Telegram мер міста Віталій Кличко.

“Київ визнано найкращим містом світу 2023 року. Я зворушений. Далі йде номер 1 Лондон (відчуваю водночас любов та заздрість). Далі Париж та Нью-Йорк. Все в одному місці”, — написав у Facebook постійний представник України в ООН Сергій Кислиця.

Джерело

 

Фото: Олег Стельмах

Автор