Порошенко купив потужні генератори для українських міст (фото)

Ще чотири потужних генератори куплені для потреб українських міст – про це повідомив Петро Порошенко у Facebook.

«Ми закупили ще 4 великих генератори для українських міст. Ними, звісно, можна зарядити ноутбук чи телефон, але ми пішли далі. Ці 4 коробки будуть опікуватися цілими мікрорайонами: це і водовідведення, і за необхідності їх можна підключити до невеликих котелень чи просто до насосів, аби постачати воду», – пояснив п’ятий Президент.

«Вони стоятимуть у Києві та Миколаєві, в якому ми вже встановили одну мобільну котельню. Дуже хочемо допомогти Херсону і робимо усе, щоб ці генератори стояли і там. Але справа в тому, що місцева влада вважає, що води та тепла у них достатньо. Хоча ми були там вже двічі і знаємо, що це далеко не так», – зауважив Порошенко.

«Ми продовжуємо допомагати не дивлячись на свята, палки в колесах чи вихідні. Бо найбільшим святом і найдовшим вихідним — буде не Новий Рік і навіть не Різдво, найбільшим святом для всієї України буде перемога у цій війні», – наголошує Петро Порошенко.

Як відомо, 19 грудня Петро Порошенко привіз у Миколаїв мобільну котельню. Проєкт на мільйони гривень реалізували коштом Фонду Порошенка та компанії «Рошен». Сучасна пересувна котельня може забезпечити теплом цілий мікрорайон. У випадку пошкодження через обстріли стаціонарних котелень мобільна буде використовуватись як резерв під час ремонту.

У Херсоні нарешті запрацювала волонтерська пекарня, для якої було куплене сучасне обладнання. Її роботу теж забезпечує потужний генератор. Пекарня може виготовляти не менше 600 кг хліба на день. Частину хліба волонтери ГО «Справа Громад» планують передавати військовим, частину будуть безкоштовно роздавати містянам.

Як повідомляла активістка ГО «Справа Громад» Оксана Погомій, влада намагалася заблокувати роботу пекарні і погрожувала знести волонтерський гуманітарний намет. Оксана Погомій, як і інші активісти, протягом всієї окупації Херсона залишалася в місті, допомагаючи людям. Із ризиком для життя волонтери організовували спротив окупаційним військам.

Джерело