Іран визнав постачання безпілотників до росії

Міністр закордонних справ Ісламської Республіки Хосейн Амір Абдоллахіян заявив, що Іран постачав безпілотники до росії, але зробив це ще до початку вторгнення росії в Україну. Повідомляє Укрінформ з посиланням на IRNA.

«Щодо безпілотників, то це правда, і ми надали росії невелику кількість безпілотників за кілька місяців до війни в Україні», – сказав Абдоллахіян.

Глава МЗС зазначив, що у телефонній розмові зі своїм українським колегою домовилися про передачу Тегерану доказів про використання іранських безпілотників.

«Якщо з’ясується, що росія використала іранські безпілотники у війні в Україні, ми не залишимося байдужими до цього питання. Наша позиція щодо війни в Україні – припинення війни, повернення сторін до переговорів та повернення біженців до своїх домівок. Іран на рівні президента і міністра закордонних справ доклав багато зусиль щодо цього», – запевнив Абдоллахіян.

Як повідомляв Укрінформ, раніше у Державному департаменті США заявили, що США використовують усі інструменти, щоб запобігти постачанню Іраном зброї російській федерації.

Джерело

 

На заяви Ірану відреагували в Україні

Спікер міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко у своєму Facebook заявив, що Україна навчена довіряти лише фактам, тому МЗС на чолі з Дмитром Кулебою, а також у тісній координації з українськими відомствами, продовжуватиме вживати максимально жорстких заходів, щоб унеможливити використання Росією іранської зброї для вбивств українців та знищення критичної інфраструктури.

 

У США спростували інформацію Ірану щодо постачання дронів росії:

 

Фото: Скриншот відео Iran’s Military Achievements Media

Автор