Порошенко передав пікап батальйону на південний напрямок (фото, відео)

 

Петро Порошенко передав пікап бійцям одного з батальйонів, який воює на південному напрямку. Порошенко також зазначив, що впродовж доби військовим також передадуть генератори, старлінки, буржуйки та радіостанції.

«В українських містах не припиняє роботу ППО, пропадає світло та енергопостачання. Важко? Так, надзвичайно. Але у ці хвилини згадайте, що це – паніка нашого ворога. І саме у ці хвилини українські Збройні Сили успішно здійснюють контрнаступ, відтискаючи рашистів до кордону», – констатує Порошенко.

«На херсонському напрямку, як завжди, гаряче. І кожен новий день – вирішальний бій, надважливе завдання, яке потребує швидких рішень. До мене звернувся військові «Пепел» і «Привид». Їм конче необхідна техніка, бо 90% їхніх машин знищено. Часу немає. Сьогодні хлопці забирають цей відремонтований пікап L200, який не підведе на завданні. І відразу ж вирушають на ньому на фронт. Завтра із Фондом Порошенка та Справою Громад ми сформуємо і передамо решту необхідного – генератори, буржуйки, радіостанції, Старлінки. Теж із цим не будемо затягувати – беремося виконати за 24 години», – пише Порошенко у Facebook.

«Це – наша з вами пігулка від паніки: знову і знову донатити, купувати техніку і зміцнювати ЗСУ», – наголошує Петро Порошенко.

Як відомо, за півроку після початку широкомасштабного вторгнення російської армії Фонд Порошенка, компанія «Рошен» та волонтери ГО «Справа Громад» передали у ЗСУ допомогу на суму більше 1 млрд 650 млн грн. За ці кошти були придбані тисячі бронежилетів та кевларових шоломів, зброя, сотні автомобілів на потреби фронту, серед них бронемашини, вантажівки та пікапи, тепловізори, сотні дронів, електрогенератори, цифрові радіостанції, старлінки, військовий одяг, турнікети, натівські аптечки, системи очистки води, засоби для будівництва.

Джерело