«Привіт» кадирову: Порошенко передав пікап бійцям чеченського батальйону ім. Шейха Мансура (фото, відео)

 

Петро Порошенко передав пікап Mitsubishi L200 бійцям добровольчого батальйону імені Шейха Мансура. Днями народний депутат з фракції «Європейська Солідарність» Володимир Ар’єв повідомив у соцмережах, що батальйон терміново потребує допомоги із транспортом. Частину коштів зібрали небайдужі українці, левову частку закрив Порошенко.

Як відомо, батальйон імені Шейха Мансура складається переважно із чеченських добровольців, які були змушені виїхати з батьківщини і добровільно приєдналися до українських захисників.

Військові подякували за допомогу і наголосили – автівка дійсно вкрай необхідна на фронті. «Якраз дві машини у нас розбиті. Ми знаємо, що ви дуже багато допомагаєте. І від нашого батальйону висловлюємо вам подяку», – говорить чеченський доброволець.

«Наша відповідь кадирову», – зауважив Порошенко.

«Я хочу подякувати Володі Ар‘єву, який є якщо не хресним батьком, то таким янголом-охоронцем цього батальйону. Цей пікап зараз відправиться на фронт виконувати важливі завдання по обороні держави. Я з величезною приємністю нашим друзям вручаю ключі від машини. Твердо переконаний, що ми це передаємо у дуже надійні руки», – говорить Порошенко.

«Контрнаступ відбувається не лише на Слобожанщині, на Харківщині, де воюють бригади, які ми підтримуємо. А й у Херсонській області, де працюють наші війська, і на запорізькій ділянці, де батальйон тримає оборону і у будь-який час готовий перейти до контрнаступу. Ми не залишаємо їх без нашої допомоги», – зазначає Порошенко.

«Чекайте в гості – ще з подарунками приїдемо. Ми підготували і генератори, і дрони, і буржуйки, так що зиму будемо зустрічати у всеозброєнні і будемо робити все для перемоги», – зазначає п’ятий Президент.

«Ми тут знаходимося з 2014 року. Приїхали, як тільки це почалося. Допомагаємо ЗСУ. Виїжджаємо на завдання разом з військовими. Все, що у наших силах – ми робимо. Ми вважаємо Україну своєю другою батьківщиною», – розповідає боєць чеченського добробату. І додає «Україна переможе, бо ми б’ємося за праве діло. Це земля України, і ми повернемо усі наші території – всі до єдиної».

Джерело

Автор