Вісті з фронтів. 15.07.2022

Костянтин Машовець

Поточні новини.

– У рамках протидії вогневому ураженню своїх баз та сховищ боєприпасів і предметів матеріально-технічного забезпечення командування військ противника почало активне розосередження пунктів зберігання та перевалки БК. Фіксуються такі заходи на Херсонскому, Луганському та Мелітопольскому напрямках. Окрім цього, противник почав дублювання своєї системи боевого управління, створюючи запасні командні пункти (ЗКП) та вузли зв’язку, а передові пункти управління (ППУ) дивізійно-армійського рівня почали інтенсивну зміну своїх місць розташування та переміщення. У цілому ряді випадків фіксується початок досить інтенсивних робіт із створення заглиблених командних пунктів військ противника.

Для відновлення втраченого в наслідок вогневого ураження Силами оборони України оперативно-тактичного запасу боєприпасів командуванням військ противника організовується масована доставка нових партій боєприпасів. Зокрема, фіксується прибуття відповідних залізничних ешелонів на з\с “Каланчак”, “Джанкой”, “Куп’янськ”, “Сватове” та ряд інших на Херсонському, Луганському та Ізюмському напрямках. Безпосередня доставка\перевалка боєприпасів, так як ми й передбачали, почала відбуватися автотранспортом.

– Тактичні групи (ТГр) ствольної та реактивної артилерії противника на Слов’янсько-Краматорському напрямку почали інтенсивне маневрування у зонах своєї відповідальності з метою зберегти високий рівень інтенсивності ведення вогню в умовах активної протидії з боку української артилерії та успішного ведення нею контрбатарейної боротьби. Принаймні, впродовж останніх 2-х діб шість із них намагалися приховано змінити свої позиції та райони дій. Очевидно, командування військ противника прагне зберегти матеріальну частину своїх артилерійських підрозділів в умовах застосування Силами оборони України далекобійної 155-мм артилерії, яка за своїми тактико-технічними характеристиками (ТТХ) переважає радянсько-російські зразки, які перебувають на озброєнні російських військ.

– На Полісько-Волинському операційному напрямку командування збройних сил республіки білорусь проводить ротацію сил та засобів, які виконують завдання з “підсилення охорони та оборони державного кордону” з Україною. На залізничній станції “Єльск” (Гомельська область) розвантажена БТГр 11-ї окремої мотострілецької бригади, яка, судячи зі всього, змінить БТГр 103-ї окремої повітряно-десантної бригади. Так звана “перевірка боєготовності зс рб” продовжена в черговий раз до 23.07.2022 р. (нагадаю, ця “перевірка” почалася аж 4-го травня нинішнього року).

Вчора з авіабази “Мачулищі” на аеродром “Кримськ” (Краснодарський край, рф) був перебазований літак дальнього радіолокаційного виявлення (ДРЛВ) А-50У зі складу 610-го центру бойового застосування та перепідготовки льотного складу пкс рф. Судячи зі всього, екіпаж цього літака в ході свого перебування в Білорусі вчився керувати діями тактичної та оперативно-тактичної авіації зі складу сумісного російсько-беларуського авіаційного угрупування, зосередженого на території цієї країни. А також приймав участь у бойовому злагодженні цього формування та відпрацюванні питань взаємодії з ним.

– Командування військ противника досить активно використовує підрозділи так званого “мобілізаційного резерву 1-го та 2-го АК народної міліції днр\лнр” для облаштування в інженерному сенсі позицій та рубежів на окремих напрямках та ділянках. Так, в районі Куп’янска принаймні 2 “батальона” цих “мобіків” активно копають та риють окопи, бліндажі та облаштовують оборонні позиції. На Херсонському напрямку щонайменше ще один “батальон мобіків”, який нібито після участі в боях в районі Високопілля, де поніс відчутні втрати і був відведенний на “відновлення”, активно використовується російським воєнним командуванням для того, щоб рити, таскати, розвантажувати і т.і. Прикметно, що для виконання робіт на складах та базах зберігання боєприпасів, російське командування їх також активно залучає.

Загальна кількість мобілізованих мешканців так званих “днр\лнр” з початку широкомасштабного вторгнення зс рф на територію України по сьогоднішній день складає 74-75 тисяч осіб (з них не меньше 20 тисяч були вбиті, “взяті у полон” або поранені). За певними даними, російське воєнне командування наполегливо вимагає від окупаційних адміністрацій Донецької та Луганської областей України нарощування цього “мобілізаційного резерву” ще на 10-11 тисяч осіб.

До речі, внаслідок вогневого ураження ЗС України в ніч 09-10.07.2022 складів з БК у м. Шахтарськ були вбиті 23 представники проросійських “громадських” організацій, а саме “Наследие” (6) та “Молодая республика” (17), яких командування військ противника активно залучало до завантаження\вивантаження конвоїв з БК для потреб російських окупаційних військ.

Увечері або завтра з ранку розглянемо ситуацію у південнобузький операційній зоні і в Запорізський області. Там останнім часом відбуваються достатньо цікаві речі, особливо у контексті подальшого ходу війни.


Уважаемые читатели!

Если вам нравится моя писанина, то вполне можете выразить своё расположение автору в трудный для него момент не только лайком, но финансово. За что буду безмерно благодарен.

Реквизиты:

5168 7520 1584 7737 карта Приватбанка

PayPal: oksanam83@gmail.com

Установа банку: ПриватБанк
МФО банку: 305299
Отримувач платежу: МАШОВЕЦЬ ОКСАНА АНАТОЛІЇВНА
IBAN: UA343052990000026207680257240
Рахунок отримувача: 26207680257240
Валюта карти: UAH
РНОКПП отримувача: 3018811669
Призначення платежу: Поповнення рахунку МАШОВЕЦЬ

 

Заставка: Генштаб ЗСУ