Санкції на часі. 26.06.2022

Ростислав Павленко

Кінець червня сповнений міжнародних форумів і рішень, спрямованих на перемогу Вільного Світу над терористичною росією. Надання Україні статусу кандидата в ЄС, сьогоднішній саміт G7, за ним саміт НАТО – покликані скоординувати зусилля світу у боротьбі з найбільшою загрозою з часів ІІ Світової війни.

Рашисти реагують так, як уміють, – ракетними ударами по мирних містах, житлових будинках і дитячих садочках. Цей виклик людяності має призвести до посилення санкцій і спрямування росії на дно.

На представницькій конференції в Берліні Петро Порошенко буде переконувати в цьому лідерів провідних країн світу.

Тим часом вже накладені санкції розхитують основи рашистського режиму.

1. Президент США Джо Байден та лідери G7 домовляться про заборону на імпорт нового золота з росії.

2. Сторони Енергетичної хартії позбавили росію та білорусь статусу спостерігачів у співтоваристві, а також призупинили тимчасове застосування Договору до Енергетичної хартії щодо рб.

3. Через європейські санкції продаж біопалива з деревних гранул у росії скоротиться на 80%.

4. Греція призупинила прийом документів на візи до Греції у росіян.

5. На росії почали купувати менше парфумерії та косметики. Товарообіг у таких точках продажів у ТЦ москви у червні знизився на 12% порівняно з минулим роком. При цьому кількість чеків зменшилась на 18%.

Експерти пов’язують таку тенденцію зі зниженням купівельної активності на тлі зростання середніх цін на найпопулярніші позиції на третину з початку року.

Далі буде.

Автор