Україна отримала статус кандидата в ЄС!

Офіційно: Україна – кандидат на вступ до Європейського Союзу

Європейська рада надала Україні статусу кандидата на вступ до Євросоюзу. Це рішення одноголосно підтримали всі лідери ЄС під час саміту у Брюсселі 23 червня.

Про це повідомляє Новинарня з посиланням на твітер президента Європейської ради Шарля Мішеля.

“Європейська рада щойно прийняла рішення про надання Україні та Молдові статусу кандидата в члени ЄС. Історичний момент. Сьогоднішній день знаменує собою вирішальний крок на вашому шляху до ЄС. Мої вітання президенту України Володимиру Зеленському та президенту Молдови Майї Санду, а також народам України та Молдови”, – зазначив він.

Джерело

 

Лідери Євросоюзу затвердили статус кандидатів на вступ до ЄС для України і Молдови

Лідери Європейського Союзу на саміті в Брюсселі затвердили рішення надати Україні та Молдові статус кандидата на вступ. Про це повідомило “Суспільне” в ефірі національного телемарафону після 21:35 у четвер, 23 червня.

“Угода. Європейська рада щойно вирішила підтримати статус кандидата в ЄС для України та Молдови. Історичний момент. Сьогодні вирішальний крок на вашому шляху до ЄС. Вітаю Володимира Зеленського та Маю Санд і народи України та Молдови. Наше майбутнє разом”, – написав у Twitter президент Європейської ради Шарль Мішель.

Рішення було схвалено на основі рекомендації Європейської комісії, наданої 17 червня.

Раніше цього дня стало відомо, що переговори лідерів ЄС на саміті в Брюсселі щодо статусу кандидата для України дещо ускладнювалися бажанням деяких країн надати його також і Боснії та Герцеговині. Зокрема канцлер Австрії Карл Негаммер перед самітом заявив, що Боснія має отримати такий самий режим, як Україна та Молдова, для набуття статусу кандидата у члени ЄС до того, як будуть виконані попередні умови.

Видання Politico також повідомляло, що питання Боснії активно обговорюється на саміті. Більше того, чиновники працюють над переробленням висновків щодо країни.

Джерело