Митрополит Епіфаній відвідав Чернігів та передав будматеріали для відновлення житла його мешканців (фото)

В рамках візиту в Чернігівську єпархію Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 27 травня 2022 року відвідав житловий район «Бобровиця» у Чернігові, який особливо постраждав від російського нападу.

Предстоятеля ПЦУ супроводжували архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій, голова Меценатської ради Митрополичого фонду ПЦУ Андрій Мацола та волонтери благодійного фонду «Іскри добра».

Його Блаженство оглянув пошкоджені будинки, частину яких уже відновлюють за сприяння Митрополичого фонду та особисто Андрія Мацоли, та ті, ремонт яких розпочнеться найближчим часом, а також підтримав місцевих мешканців.

«Чернігів одним з перших прийняв бій, і його мешканці вступили в героїчну боротьбу проти загарбників. Саме завдяки відчайдушному спротиву жителів Чернігівщини ворог не зміг пройти на Київ, і ми їм дуже вдячні за це, — сказав Андрій Мацола. — Тут багато людей, які пережили окупацію, багато тих, хто повернувся, й у більшості з них, як ми бачимо, зруйновані або пошкоджені будинки. Тому, отримавши запит від волонтерів про допомогу для наших сусідів, одразу включились в роботу. Рашисти вміють все руйнувати, ми, українці, вміємо об’єднуватись й допомагати одне одному, тому ми й непереможні!»

Згодом Митрополит Епіфаній та супроводжуючі особи прибули на чернігівське кладовище «Яцево», де знайшли останній прихисток полеглі українські воїни. Місцеве духовенство показало Його Блаженству зруйновану ворогом каплицю на честь архістратига Михаїла та могили захисників України, які було навмисно пошкоджено вогнем російських окупантів.

Завершився візит Предстоятеля на Чернігівщину відвідуванням волонтерського центру благодійного фонду «Іскри добра», у співпраці з яким відбувається відновлення осель чернігівців.

Фото: ПЦУ

Джерело

Автор