Санкції на часі. 07.05.2022

Ростислав Павленко

На росії щось починають підозрювати. За перші три місяці 2022 кількість пацієнтів, що скаржаться на тривогу, зросла на 25,9%. У лютому приріст становив 15,2%, а березні – 21,4%. Фахівці зазначають, що 80% пацієнтів звертаються зі скаргами на гостру та затяжну реакцію на стрес, підвищену тривожність, 60% – на загострення тривожних розладів, 40% – на панічні атаки та депресію.

Робота ЗСУ і поступовий, але невпинний вплив санкцій постійно нарощуватимуть цей тиск. Аж доки це не призведе до закономірного фіналу грабіжницьких імперій і тоталітарних режимів – колапсу. Економіка тим часом стрімко рухається на дно, додаючи московитам переживань.

1. У квітні рф недоотримала понад 130 млрд рублів нафтогазових доходів. За підсумками квітня різниця між очікуваними нафтогазовими доходами та тими, що фактично надійшли до російського бюджету, склала 133,1 млрд рублів, повідомляє міністерство фінансів рф. Спочатку Мінфін рф прогнозував квітневий дохід у 798,4 мільярда рублів, однак у підсумку за місяць вдалося продати ресурсів на 665 мільярдів рублів. У березні російський бюджет недоотримав понад 300 млрд. рублів нафтогазових доходів.

2. Болгарія буде разом із Грецією шукати спільні поставки газу для Південно-Східної Європи, щоб скоротити залежність від росії.

3. Японія використовуватиме ядерні реактори та відновлювані джерела енергії, щоб зменшити залежність від російської енергії. Прем’єр-міністр Японії Кісіда пообіцяв прискорити інновації і сказав, що найближчим десятиліттям буде залучено 150 трильйонів єн (близько 1,15 трильйона доларів США) інвестицій для задоволення енергетичних потреб та максимального використання про-росту цін на викиди вуглецю.

4. 10% ІТшників покинули рф за останні 2 місяці. Російська асоціація електронних комунікацій повідомила, що минулого місяця від 50 000 до 70 000 технічних працівників покинули країну, і очікується, що наступного місяця покинуть ще 100 000 осіб, що в цілому становить близько 10 відсотків робітників. Міністерство цифрового розвитку рф минулого року оцінило нестачу технічних працівників у країні від 500 000 до мільйона осіб, а до 2027 року прогнозує дефіцит у 2 мільйони осіб.

5. Китайські компанії, у тому числі виробник комп’ютерів Lenovo та виробник смартфонів Xiaomi, скоротили постачання до рф через побоювання потрапити під дію західних санкцій, а також під тиском постачальників.

Далі буде. З прискоренням.

Автор