Ленд-ліз для України – результат послідовної державницької політики, починаючи з 2014 року (фото)

Ірина Геращенко

У перемоги завжди багато батьків. Але до перемоги ще далеко.

Україна в нас одна! І перемога має бути спільною, над якою варто разом працювати на всіх фронтах, в тому числі на дипломатичному.

Наша команда наполягала на необхідності військової допомоги Заходу і говорила про ленд-ліз з 2014.

І якщо в зовнішній політиці є наступність, то слава Богу. Якщо Зеленський боровся за ленд-ліз, як до того Порошенко, так і має бути в зовнішній політиці. І це можна тільки вітати, бо це і є європейськість!

Вода камінь точить, а постійна робота з західними партнерами здатна змінити найконсервативніші погляди. Якщо всі українські політики, президенти, депутати говоритимуть зі світом в один голос, це тільки посилить Україну.

Ми – державники. Ми продовжимо робити своє. Як би не намагалися знівелювати і знецінити нашу роботу. Бо Україна в нас одна. Все буде Україна.

І слава Богу, що нарешті ленд-ліз наш! Не партійний, не чийсь, а важко отриманий, для країни.

Тепер принципова максимальна ефективність і прозорість використання західної допомоги. На цьому варто всім нам зосередитися.

І слава ЗСУ! Їх подвиг, їх жертовність, насправді, – найвищий внесок у підтримку України!


Ростислав Павленко

Сильні плекають союзників. І союзи роблять їх сильнішими.
Слабкі шукають ворогів, і від того слабшають.

Не розумію запопадливців, які кинулися захищати недоторканність заслуги виключно Зеленського у рішенні Конгресу США щодо відкриття для України ленд-лізу.

Зрозуміло, що рішення такої ваги – це результат наполегливої і синергетичної роботи. Це – наслідок героїчної боротьби Збройних сил України. Звернень і дипломатичних зусиль і влади, і опозиції. Зрештою, Порошенко закликав до ленд-лізу з парламентської трибуни ще 15 лютого, а до того на численних зустрічах і виступах. Те, що Зеленський закликав надати ленд-ліз на Мюнхенській конференції 19 лютого, ми сприйняли з полегшенням – адже згадайте-но загальний настрій тих днів.

Тож запопадливцям не варто старатися. Ніхто ні на чиї лаври не претендує. Просто частіше згадуйте, що єдність українців і демократія України – це та запорука подальшої підтримки України, яка нам ще ой як знадобиться.

Роботи вистачить усім.

 

Ілюстрація © Twitter Clay Bennett

Автор