У Мінмолодьспорту презентували карту “Вишивана моя Україна”

Сьогодні колектив Міністерства молоді та спорту отримав нагоду ознайомитися з вишитою картою України, яка протягом останнього року стала символом єднання нашого народу. У презентації взяли участь Міністр молоді та спорту Ігор Жданов, заступник Міністра Микола Даневич та голова Державної казначейської служби України Тетяни Слюз.

Полотно із вишитими картографічними межами областей України та візерунками, притаманними кожному регіону нашої держави, було виготовлена у рамках Всеукраїнської казначейської акції «Вишивана моя Україна», приуроченої до 25-ї річниці Незалежності України.

За словами ініціатора акції – голови Державної казначейської служби України Тетяни Слюз, до створення вишитої карти України протягом двох з половиною місяців долучилися всі управління Держказначейства. Першими над вишиванням рівно рік тому, 8 серпня 2016 року, почали працювати казначеї міста Торецьк Донецької області.

«Вишивана моя Україна» здійснила велику подорож – побувала не лише у всіх регіонах країни – у навчальних закладах, органах місцевої та виконавчої влади, у зоні АТО, на найвищій вершині українських Карпат Говерлі, а й на найвищій вершині Західної Європи – Монблані та на іншому континенті – у Антарктиді.

У свою чергу Міністр Ігор Жданов запропонував розширити географію мандрів Карти, та передати її українським спортсменам на зимові Олімпійські Ігри, що наступного року стартують в корейському місті Пхьончхан. Як зауважив Міністр, полотно, створене співвітчизниками, сповнене тепла та любові, обов’язково буде надихати Національну збірну України на нові перемоги та здобутки.

Джерело

Автор