США нададуть допомогу Україні у вигляді кредитних гарантій на 1 мільярд доларів

Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що американський уряд у рамках міжнародних зусиль із підтримки України запропонував гарантію суверенної позики в розмірі до 1 мільярда доларів для підтримки програми економічних реформ і продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом.

«Ця пропозиція в поєднанні з міцним партнерством між Україною, МВФ, іншими міжнародними фінансовими установами, G7 та іншими двосторонніми донорами зміцнить здатність України забезпечити економічну стабільність, зростання та процвітання для свого народу в умовах дестабілізуючої поведінки Росії», – наголосили в Держдепі.

Там також нагадали про вже надану останніми роками США, їхніми союзниками і партнерами, включно з G7 і міжнародними фінансовими установами, підтримку для захисту економіку України в умовах тиску Росії.

Так, у з 2014 по 2016 роки США Штати надали Україні три окремі гарантії суверенних позик на 1 мільярд доларів, що відіграло важливу роль у допомозі успішно стабілізувати українську економіку на тлі попередньої російської агресії.

Крім того, з 2014 року США надали Україні понад 2 мільярди доларів допомоги на розвиток.

У Держдепі також повідомили, що Експортно-імпортний банк США має намір виділити до 3 мільярдів доларів для полегшення закупівлі американських товарів і послуг для проектів в Україні, тоді як Корпорація з фінансування міжнародного розвитку США має поточний інвестиційний портфель в Україні приблизно в 800 мільйонів доларів США.