Банкова відверто тисне на суд

Ірина Геращенко

Напередодні судилища над Петром Порошенком, сфабрикованого на Банковій, в улюбленій передачі Зеленського засідала розстрільна трійка, яка оголосила Порошенка терористом, зрадником, злочинцем, подільником.

Генеральна прокурорша, керівник ДБР, Арахамія, Верещук, вся ця гоп-компанія ні слова не згадала про своїх однопартійців, яких щодня ловлять на хабарях. До цього ганебного хору приєдналася гарно засмагла, дуже опозиційна Батьківщина.

Безумовно, цей написаний на Банковій сценарій в будь-якій цивілізованій країні вважався б тиском на суд і спробою втрутитися в розгляд справи. Але не в Україні, де Банкова сьогодні відверто тисне на суд з вимогою прийняти правильне рішення про арешт і цензурує канали.

Але під час цієї екзекуції таки трапилося кілька дивних моментів. Коли один з присутніх в студії випадково спитав, так а чи є докази в держзраді і де вони.

Відповідь призначеного 31 грудня, під новорічну ялиночку на Банковій, директора ДБР була феєричною: якщо суд прийняв рішення про особисті зобов’язання, значить, докази достатні. 🙂

Ну, й коли інший учасник шабашу, уважно так дивлячись на пана Арахамію, спитав щось про нинішню торгівлю вугіллям і електроенергію з РФ, й чому не обговорюють нинішню торгівлю на крові на 2 млрд. дол, то глава монобільшості і пані віце-прем’єрка почали виправдовувати торгівлю з РФ. Дослівно!

Арахамія: Дивіться, на мій погляд, не треба плутати законну у чинному законодавстві зараз торгівлю якимось критичним імпортом із Росії з торгівлею за кеш з окупованої території терористичними організаціями фактично. Це ж різні речі, ви ж розумієте!

Верещук: Ми чітко розрізняємо Російську Федерацію як суб’єкт міжнародного права суб’єктів зносин, з Україною в тому числі, у нас не розірвані дипломатичні відносини, і як суб’єкт незалежний як державу і окупаційну владу Російської Федерації на території України в українському Криму і на частині Донецької Луганської області, і точно знаємо цю різницю.

Тому і ви, українці, не переплутайте!!! Той Путін, який окупував Крим і Донбас – він поганий. А той, з яким так приємно торгувати вугіллям, електроенергією і продавати серіали «Папік» і «Свати» – він хароший. До речі, присутні в студії Батьківщина і псевдо «герої» АТО це ніяк не заперечили.

А от просто поганий апріорі – це Порошенко! Як все просто і зрозуміло. 🙂

P.S. Знаю, кого будуть просувати в наступники Зеленського! Днями напишу.


Ростислав Павленко

Укрзалізниця не надає інформації про перевезення вугілля з РФ і «ОРДЛО» як… секретну.

Вчора «слуги» договорились до того, що РФ – «суб’єкт», і торгівля з нею – «ето другоє». У своїх безпорадних спробах очорнити опозицію і відбілити себе зовсім забрехались.

А РФ тим часом продовжує сценарій чергового етапу агресії, наразі психологічним тиском і демонстративними воєнними приготуваннями.

Зеленський же бореться з Порошенком.

От тільки відосиками з плутаними взаємосуперечливими заявами ані агресора не зупинити, ані суспільства не заспокоїти.

Або починайте працювати, а не імітувати, або йдіть уже собі. Менше шкоди зробите.

Автор