У посольстві США пообіцяли ще більше допомоги Україні (фото)

“Ми стоїмо пліч-о-пліч з Україною”

У посольстві США пообіцяли ще більше допомоги Україні.

Як передає Укрінформ, про це посольство повідомило у Фейсбуці.

“Раді повідомити про 8-ме постачання безпекової допомоги Збройним силам України. Це ще понад 80 тонн солідарності. Буде ще більше. Будьте впевнені: ми стоїмо пліч-о-пліч з Україною в той час, як вона захищає свій суверенітет і територіальну цілісність”, – йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, 5 лютого в Україну прибув восьмий літак з військовою допомогою від США, цього разу на його борту – 86 тонн боєприпасів.

За словами міністра оборони Олексія Резнікова, з 22 січня США відправили в Україну понад 650 тонн оборонних боєприпасів.

Сьомий літак з військово-технічною допомогою від США 3 лютого доставив в Україну 85 тонн боєприпасів для гранатометів.

Джерело

 

8-й літак зі США доставив до України 86 тонн боєприпасів

Восьмий літак зі Сполучених Штатів привіз до України 86 тонн боєприпасів. Про це інформує Мілітарний.

Про прибуття нової партії американського військового вантажу повідомив Міністр оборони України Олексій Резніков у себе на сторінці у Twitter.

У своєму дописі міністр зазначив, що наразі Сполучені Штати передали Україні загалом понад 650 тонн зброї та боєприпасів.

«8-й птах прилетів до Києва! Вага сьогоднішнього вантажу з боєприпасами для наших Збройних Сил становить 86 тонн! З 22 січня наші партнери з США відправили в Україну понад 650 тонн оборонних боєприпасів! Продовження буде», – написав Резніков.

Попереднім сьомим рейсом після оголошеної додаткової безпекової допомоги Україні на загальну суму у 200 млн доларів. Було доставлено, 3 лютого, 85 тонн боєприпасів до 40-мм гранатометів.

Шостий літак прилетів до України 1 лютого і на його борту було 84 тонни боєприпасів.

Хронологія прибуття американської додаткової безпекової допомоги

Перший літак прилетів до України у ніч на 22 січня з вантажем у 90 тонн летальної зброї, окрім протитанкових ракет Javelin літак вперше привіз до України одноразові гранатомети SMAW-D.

Другий літак 23 січня доставив до України 80 тонн боєприпасів та іншої оборонної допомоги від Сполучених Штатів.

25 січня приземлився третій літак 79 тоннами озброєння та боєприпасів оборонного призначення, в тому числі 300 протитанкових ракет Javelin.

Четвертий борт з американської військовою допомогою прибув до України 28 січня разом з 81 тонною боєприпасів.

П’ятий за рахунком прилетів вночі 31 січня, він доставив 84 тонни боєприпасів для Збройних сил України.

Пакет допомоги на 200 млн доларів був ухвалений президентом США Джоном Байденом у грудні 2021 році. Також у США представили законопроєкт про ленд-ліз для захисту демократії в Україні, який має на меті спрощення надання військової допомоги Україні. Також Сполучені Штати передали Україні 40-мм автоматичні гранатомети Mk 19.

Джерело