США виділили додаткові $200 млн на безпекову допомогу Україні

Сполучені Штати на безпекову допомогу Україні виділили додаткові 200 мільйонів доларів. Про це інформує Мілітарний.

Адміністрація президента США наприкінці грудня негласно реалізувала виділення Україні додаткової допомоги у сфері безпеки у розмірі 200 мільйонів доларів, пише CNN із посиланням на чотири джерела.

«Наприкінці грудня Адміністрація Байдена негласно дозволила надати Україні додаткові 200 мільйонів доларів у сфері безпеки», – йдеться в публікації.

До нового пакету допомоги увійшли ті самі оборонні озброєння, які США надавали Україні раніше, включаючи летальне озброєння. Зокрема, йдеться про стрілецьку зброю та боєприпаси, захищені радіостанції, медичне обладнання, запасні частини та інше обладнання.

У виданні зазначають, що адміністрація президента США на початку січня повідомила Конгрес про затвердження нової допомоги Україні, що необхідно було здійснити за процедурою. Причому це також було зроблено негласно.

У Держдепартаменті США заявили, що допомога Україні продовжуватиметься, але відмовилися обговорювати конкретні деталі.

«Я не збираюся вникати в кожен транш і оновлення допомоги в галузі безпеки. Справа в тому, що за останній рік ми надали Україні більше допомоги в галузі безпеки, ніж будь-коли з 2014 року. Ці поставки продовжуються, як і останні кілька тижнів.., і найближчими тижнями заплановано ще більше постачань», – сказав представник Держдепартаменту.

Нагадуємо, що у грудні, президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден схвалив збільшення безпекової допомоги Україні до 300 млн доларів. Він підписав ухвалений Конгресом США Закон про оборонний бюджет на 2022 рік.

Законом передбачається виділення Україні безпекової допомоги у розмірі 300 млн. дол. США (на 50 млн більше, ніж було у пропозиціях на 2021 рік), 75 млн. дол. США з якої передбачається на летальну зброю.

Також,Сполучені Штати співпрацюють з країнами НАТО над організацією передачі переносних зенітно-ракетних комплексів Stinger Україні.

У серпні минулого року, президент США Джо Байден розпорядився надати Україні додаткові 60 млн доларів на безпекові потреби.

Джерело

 

Автор