Вірні зеленінці не тонуть (відео, документи)

Ірина Геращенко

“Європейська Солідарність” вимагає негайної відставки заступника міністра внутрішніх справ Гогілашвілі, який дискредитує саму назву міністерства і дозволив собі хамську поведінку і нецензурну лайку до поліцейських, які сумлінно виконували свою роботу в зоні ООС. На території, яка потребує особливої уваги до законності і правопорядку.

Наша фракція покладає повну відповідальність за дії цієї особи на Зеленського, за вказівкою якого було призначено замміністра, як близького знайомого президента.

Кумовство в дії – ось що ми бачимо на цьому ганебному відео.

Вимагаємо від міністра ВС Дениса Монастирського негайного звільнення неадекватного заступника! І публічних вибачень перед поліцейськими за дії свого підлеглого – близького знайомого Зеленського.

Гогілашвілі відповідає за боротьбу з наркотиками, до речі, а сам поводиться як гопник.

Нагадаю, в нинішній владі виключно матюками з оточуючими розмовляє не лише цей замміністра внутрішніх справ. В цілому, так розмовляють всі слуги. В парламенті теж.

Зокрема, в регламентному комітеті зараз знаходиться моє звернення щодо дій народного депутата Ковальчука.
Безкарними залишаються дії голови правління Укрексімбанку Мецгера і його охорони, які побили журналістів.

Зробили країну разом, коротше.

* * *

Як цікаво. Сержанта Журавля, який помер, чекаючи на допомогу, Верховний Головнокомандувач не нагородив попри звернення побратимів, ветеранів, депутатів.

А Гогілашвілі, який пару місяців попрацював замміністра (і це його перший запис в трудовій книжці після ГО), в нас вже орденоносець. Зверніть увагу за що: за сумлінне і бездоганне служіння народові. Слуга народу! Вони такі. 🙂

Проти Лероса за його непристойний жест відразу порушили кримінальну справу, вручили підозру і зараз він під особистими зобов’язаннями.

Проти депутата Камельчука, який в парламенті під час зачитування запитів показав залу непристойний жест, – жодних санкцій регламентного, жодних кримінальних справ.

Проти Гогілашвілі, який напав на озброєного поліцейського, – жодних кримінальних справ. Так а яка це мотивація для поліцейських, які в зоні ООС щоденно ризикують своїм життям, а якесь невиховане бидло, тільки тому, що належить до Кварталу, може їх безкарно штовхати?

Міністр ВС Монастриський відсторонив Гогілашвілі на час розслідування. Яке розслідування? Камера все зафіксувала.

Поліцейські, які сумлінно виконували свою роботу, мають бути захищені від можливих переслідувань. Вони заслуговують на нагороду.

Гогілашвілі має бути негайно звільнений з роботи, позбавлений державної нагороди. І проти нього має бути порушена кримінальна справа за фактом нападу на поліцейського. Це навіть не хуліганка.


Володимир Ар’єв

Суспільство знову хочуть надурити!

Відсторонення хамовитого Гогілашвілі – такий самий фокус, який компашка Зеленського провернула з посадовцями державного Укрексімбанку. Їх відсторонили за напад на журналістів, але потім один з них тріумфально повернувся на роботу. Звільнили нападників лише після другої хвилі скандалу, коли стало зрозуміло – це не забудуть.

Те саме намагатимуться провернути і зараз. Як і укрексімбанківський Мецгер, Гогілашвілі є близьким особисто до Зеленського. Дружина Гогілашвілі – Марія Левченко є багаторічною помічницею, ще з комічно-квартальних часів, а сам скандаліст брав участь у деяких проектах ще до президентства біг-боса. Навіть отримав від Зеленського орден «За заслуги» ІІІ ступеня. Тому в МВС спробують застосувати тактику окозамилювання – скандал затихне, увага перемкнеться, свята попереду, можна тихенько повернути замміністра на роботу. Після свят, наприклад.

Наскільки мені відомо, саме так зараз і планують зробити. Завдання активної частини суспільства – не забути про цю історію та громадським тиском довести справу до звільнення, інакше постраждають поліцейські, які просто сумлінно виконували свою роботу. Потім не випускати Гогілашвілі з уваги також, бо питань до персонажа може бути більше. Через його російське громадянство, наприклад. Тоді це питання автоматично постає ще й до Зеленського й до тих, хто призначав російського громадянина на державну посаду. А з огляду на те, що дружина громадянина країни-ворога має прямий доступ до документів президента України, кількість питань росте в геометричній прогресії.


Дмитро “Калинчук” Вовнянко

Заступник міністра МВС Олександр Гогілашвілі в зоні проведення ООС влаштував скандал, що ледь не завершився стріляниною. Він не зупинив авто на блок-посту на в’їзді в область на вимогу поліцейських. Зупинивши авто трохи далі, він почав сваритися з поліцейськими.

“А тєпєрь і я тєбя знаю, но тєбє ета нєприятна будєт!.. Дружок єслі би ти павьол сібя па людскі, ти би етава нє услишал!..”. Цитати заступника міністра мовою оригіналу.

Відео з заступником міністра злили в мережу. Почався скандал. Міністр Монастирський уже написав, що пропонуватиме уряду відсторонити Гогілашвілі від займаної посади на період дисциплінарного впровадження.

Я даю 150% гарантії, що для Гогілашвілі цей інцидент завершиться… та взагалі нічим. Бо хлопчик на побігеньках у Татарова, Монастирський нічого з Гогілашвілі зробити не зможе.

По-перше, Олександр Гогілашвілі правильно одружений. Його дружина Марія Левченко – помічниця президента Зеленського, друга після Шефіра. Ще раніше, у часи “Кварталу-95”, пані Левченко тривалий час була особистою секретаркою Зеленського.

По-друге, Гогілашвілі пов’язаний певними інтересами з самим Зеленським. До обрання пана шоумена президентом України Гогілашвілі й дня не служив в МВС. Він керував “Міжнародною антинаркотичною асоціацією”, що займалася лікуванням алкоголіків та наркоманів. Одним з найбільших спонсорів МАА був… Володимир Зеленський. Які ще питання крім лікування наркоманів їх пов’язували, історія мовчить, але. Коли Гогілашвілі призначили у заступники до Авакова, було багато розмов, що Гогілашвілі – наглядач за Аваковим з боку ОПУ. Така собі особа наділена особистою довірою найвпливовішого.

Ну й по третє. З Олександром Гогілашвілі та Марією Левченко сім’ями дружать відомий залізничник Сірожа Лещенко і його дружина/співмешканка Анастасія Тапольська, яка нині синхронно з концентрацією російських військ на кордонах дає концерти в Москві. Певно, про емпатію там розповідає.

Я вже час засік, як скоро Сірожа Лещенко видасть журналістське розслідування з маніпулятивними (як він любить) доказами у вигляді версій, що Гогілашвілі в зоні ООС спровокували порохоботи, і що то все – змова підступного Порошенка проти вірних соратників ЗЕ?

Одним словом, чуваку можна не напружуватися. Такі не тонуть.


Олександр Нойнець

Ну смотрите.

У нас замминистра МВД – гражданин РФ с паспортом и ИНН Российской Федерации.
Заместитель. Министра. МВД.

Ну и как бы он не просто какой-то россиянин. Он помощник депутата госдумы РФ Валуева.

А жена его – личная помощница Зеленского. Присутствует на всех закрытых совещаниях, слушала доклад Бурбы и так далее. На должности, которую Мартин Брест описывает как занимаемую Верочкой, на самом деле, сидит не Верочка, а миссис Гогилашвили. Я хотел бы, чтобы Верочка, Мартин хотел бы, чтобы Верочка, все хотели бы, чтобы Верочка, а там Антиверочка.

Но Зеленский – патриот, а Ермак не российский агент. Просто, знаете ли, так совпало. Они не знали. Мы знали, а они не знали.

Поэтому мы, ясенпень, – заколотники, які планують державний переворот на користь Путіна під час війни, а вони – герої, патріоти, державники, опора України.
Просто з російським паспортом.


ГО “Res_Publica. Брати по Зброї”

10 грудня на блокпості при в’їзді в Донецьку область заступник міністра внутрішніх справ Олександр Гогілашвілі влаштував розбірки через те, що його не впізнали, і він змушений був показувати документи.

На відео чути, як Гогілашвілі погрожує силовикам: ” Єдиний заступник міністра, з таким є*лом, як у мене, він лише один. Я три роки вже заступник міністра! Три роки! І сумно, що ти не знаєш… Тепер ти знаєш, але тепер і я тебе знаю, дружок, і для тебе це приємним не буде”.

Відомо, що Олександр Гогілашвілі має російське громадянство, а його дружина Марія Левченко є особистим помічником президента Зеленського.

Постає питання, як людина з російським паспортом змогла отримати в Україні посаду заступника міністра внутрішніх справ?


Роман Кулик

Але що в конфлікті замміністра Гогілашвілі з поліцейськими особисто мені кидалось в очі – поведінка останніх.

Зазвичай в таких ситуаціях силовики одразу починають плазувати, вилизувати начальника, посипати голову попелом.

Тут же на крики Гогілашвілі «тєпєрь тєбє будєт нєпріятна» один поліцейський взагалі відповів «ой, та ну шо ви мені здєлаєте непріятного, работаю за 12 тисяч». 😆

Другий (представився добровольцем з 2014-го в контексті обговорення ситуацій на блокпостах) постійно підколював Гогілашвілі (- у вас люді в атдєли пріходят? – тікають в основному), питав, чи хтось із його групи розуміє українську, знімав інцидент на відео й тролив як міг.

Звісно, багатьом хотілось, може, й рішучіших дій від них, але вже така поведінка – дуже ок.


Сергій Марченко

І про кумедні відео всяких чортів.

Ви ж, мабуть, розумієте, що на відео потрапляє лише один із десяти випадків бикування наближених до влади покидьків? І, мабуть, розумієте, що лише одне з десяти відео публікується. Бо нікому не хочеться зв’язуватися і псувати собі кар’єру і нерви.

А тепер просто уявіть собі той айсберг із блатної чепухи у органах влади всіх рівнів, верхівку якого ми спостерігаємо останнім часом.

Це реставрація режиму Януковича один в один. Та сама узурпація влади і та сама впевненість у безкарності навіть не реального керівництва, а якихось четвертих помічників третіх заступників мухосранських є*енєй. І це нахабство челяді якраз і є тією краплиною, що переповнює чашу терпіння.


Mason Lemberg

Мені здається, що та історія з хамовитою мусорилою – це історія глибша за історію одного персонажа і одного дня.

Це історія про те де ми зараз є.

Ще років 5 тому ніхто й уявити собі не міг, що хтось, тим паче якийсь чиновник, тим паче високого рівня, може в такому тоні розмовляти з військовими. Це було просто неприйнятно.

В цьому були й мінуси. Занадто багато худоби вдягали форму і косили під військових, вимагаючи привілеїв, вчиняючи незаконні дії, а інколи й тяжкі кримінальні злочини. І суспільство закривало на це очі, закривало тобі рота, бо це “наші хлопчики”.

Але в цілому суспільний концепт був правильний. Суспільство поважало свою армію. Навіть занадто (щодо багатьох ряжених персонажів, які цього не заслуговували).

Тепер же, через 5 років, ми зіткнулися з іншою крайністю. Починаючи з ватних блогерів, закінчуючи отакими мусорилами, ми бачимо протилежну картину. З армії і військових можна насміхатися, можна їх принижувати, дискредитувати тощо.

Більше того, це стосується не тільки армії. Це стосується всього. Ця влада девальвувала значення всього. Значення влади, яка не є владою, а є цирком уродів, значення держави, значення державних інституцій, значення суспільства, суспільних і державних лідерів, якими стають отакі макаки.

І навіть значення того ким є ми, кожен з нас, живучи у цьому всьому і дозволяючи їм це робити.



SPROTYV.org: Олександр Гогілашвілі – паспорт РФ, судимість, робота помічником депутата РФ. Хто такий заступник міністра який вів себе як бидло на блокпосту

Кримінальний скелет у шафі

В офіційній біографії Гогілашвілі не згадано ще одного нюансу. У 1998 році, коли Гогілашвілі нібито займався “підприємництвом”, він був визнаний винним російською Фемідою. У розпорядженні редакції опинився текст судового вердикту.

Майбутнього заступника міністра МВС було звинувачено за двома пунктами звинувачення — замах на шахрайство у великих розмірах організованою групою та підробкою державних документів. Покарання – п’ять років умовно.


На заставці колаж © Остап Біндер

Автор