Збройні Сили України посіли 25 місце в рейтингу найсильніших армій світу

Збройні Сили України посіли 25 місце у рейтингу 140 найпотужніших армій світу, піднявшись на дві позиції, порівняно з 2020 роком. Про це повідомляє АрміяInform з посиланням на Global Firepower Index 2021.

За даними рейтингу, найпотужніша армія є у США. Найслабші збройні сили виявилися у Бутану, частково визнаної Республіки Косово та Ліберії.

Укладачі рейтингу враховували людські ресурси збройних сил, актуальну потужність сухопутних, повітряних і військово-морських військ, логістичні можливості держави (для переміщення військ зокрема), фінансову спроможність, паливні ресурси й географію (протяжність кордонів зокрема).

Армія України посіла 25 місце. За даними дослідження, понад 15,5 млн українців із майже 44 млн громадян теоретично можуть бути придатними до військової служби, а призовного віку щорічно досягають понад 470 тис. людей.

Індекс Global Firepower — це рейтинг, який складається з 2006 року та охоплює 140 країн світу. Він ґрунтується на базі понад 50 індивідуальних факторів, які формують рейтинг країни.

Джерело

Автор