Розрив з Порошенком скоротився – опитування КМІС

Чинного главу держави Володимира Зеленського підтримали б 24,7% респондентів, якби президентські вибори відбувалися наступної неділі.

Як передає Укрінформ, про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології, проведеного 15-18 жовтня.

Якби перший тур виборів Президента України відбувався наступної неділі, у разі участі у виборах Зеленський отримав би 19,1% серед усіх респондентів, що становить 24,7% серед тих, хто збирається голосувати та визначився з вибором.

На другому місці опинився експрезидент Петро Порошенко, за якого проголосували б 12,1% серед усіх респондентів і 15,6% серед тих, хто визначився з вибором.

На третьому місці – лідерка “Батьківщини” Юлія Тимошенко з показниками, відповідно, 9,4% і 12,2%. Далі йдуть співголова парламентської фракції ОПЗЖ Юрій Бойко (7,3% і 9,4%), очільник партії “Сила і честь” Ігор Смешко (6% і 7,8%) та ексголова Верховної Ради Дмитро Разумков (5,5% і 7,1%).

Інші кандидати мають нижчу підтримку.

При цьому у вересні за Зеленського проголосували б 25,4% серед усіх респондентів і 33,3% серед тих, хто визначився з вибором.

Джерело

“Причини такої динаміки можуть бути різними, і це потребує додаткових спеціалізованих досліджень. Утім, можна припускати про певне вичерпання потенціалу рішень РНБО (з точки зору утримання підтримки), і водночас негативний вплив окремих політичних подій (“Вагнергейт”, Pandora Papers, відставка Разумкова) разом з економічними питаннями (обговорення комунальних тарифів)”, — прокоментував результати дослідження соціолог Антон Грушецький.

Автор