Опубліковано відео з ліквідації бойовиків біля Григорівки (фото, відео)

 

У відкритому доступі з’явилося відео операції з ліквідації бойовиків окупаційних сил Росії на Донбасі у районі села Григорівка. Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на ресурс у Telegram каналі «Третя Сила/THE 3rd FORCE».

На відео зафіксовано підриви вибухових пристроїв, які там були встановлені заздалегідь.

Безпілотний літальний апарат фіксує спочатку два вибухи та тіла бойовиків. Потім безпілотник фіксує третій вибух, який підриває саперів окупаційних сил Росії. Четвертий вибух відбувається, коли на допомогу прибула евакуаційна група бойовиків. П’ятий, останній вибух фіксується, коли бойовики евакуюють тіла.

Імовірно операція була проведена у 2019 році. Не повідомляється, яка сила займалася ліквідацією бойовиків. Подія відбулася неподалік села Григорівка, у Бойківському районі Донецької області. Село знаходиться під окупацією сил Росії. Також імовірно, що для ліквідації окупаційних сил використовували протипіхотні вистрибуючі осколкові міни кругового ураження ОЗМ-72.

Принцип дії міни ОЗМ-72: При спрацьовуванні підривача вогонь полум’я запалює пороховий сповільнювач, який по центральній запальній трубці підпалює пороховий вибивний набій. Останній викидає бойову частину міни зі «склянки» на висоту близько 0,6-0,8 м. Спрацювання міни після підстрибування відбувається під впливом натяжного троса, один кінець якого закріплений на дні міни, а другий за внутрішній клиноподібний замок, який приводить у дію детонатор, що підриває бойовий заряд.

Нагадаємо, подібна операція проводилася у лютому 2021 року у районі Горлівки. Тоді також безпілотник фіксував схожі вибухи серед бойовиків.

Джерело

Автор