На межі з окупованим Кримом «Урагани» тренувались взаємодіяти з БПЛА (фото, відео)

 

Українські реактивні системи залпового вогню «Ураган» відпрацювали взаємодію з безпілотниками на межі окупованого Криму. Про це інформує Мілітарний.

Розрахунки реактивних систем залпового вогню (РСЗВ) «Ураган» угрупування військ, яке виконує бойові завдання на адміністративному кордоні з тимчасово окупованою територією Криму, провели умовні стрільби по координатах, що надаються операторами безпілотних літальних апаратів, повідомили у Командуванні об’єднаних сил.

Вогневе ураження наносилося по піхоті та бронетехніці умовного противника, що знаходилася у другому ешелоні на відстані понад тридцять кілометрів, повідомив командувач об’єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв.

“Тренування артилерійського підрозділу відбувалося на фоні обстановки, що максимально наближена до реальної. За легендою, перша хвиля наступу умовного противника зазнала поразки, потрапивши на мінні загородження. Своєю чергою оператори безпілотних літальних апаратів виявили в його тилу резерви, що намагаються здійснити марш з метою посилення передових загонів”, – повідомив генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Підняті за тривогою бойові підрозділи, за лічені хвилини привели зброю в бойову готовність.

“Підрозділ швидко висунувся з району зосередження, здійснив марш, розгортання у районі вогневих позицій, наведення на умовні цілі для їх подальшого ураження та зміну позицій”, – наголосив генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Українська розвідка постійно стежить за обстановкою, а у підрозділах, які підпорядковані Командуванню об’єднаних сил ЗСУ, щодня покращується навченість особового складу.

БМ-27 «Ураган» ЗСУ на навчаннях. Стопкадри з відео

Окрім того, українські фронтові бомбардувальники Су-24 на нещодавніх тренуваннях завдали удари ракетами Х-25МЛ по наземних цілях. Цілі розташовувались на авіаційному полігону «Повурськ» Ковельського району Волинської області.

Авіаційна тактична ракета Х-25МЛ призначена для ураження малорозмірних рухомих та нерухомих наземних цілей: радіолокаційних станцій та пускових установок зенітних ракетних комплексів (ЗРК), літаків на відкритих стоянках та у легких укриттях, легких мостів та переправ, малотоннажних суден, залізничних ешелонів та інших цілей.

Ракета Х-25МЛ з лазерним наведенням відноситься до типу «повітря-земля» та була прийнята на озброєння у 1981 році. Від базової ракети Х-25 відрізняється покращеною аеродинамікою, зміненою формою та ромбовидним профілем рулів та оперення.

Пуск ракети Х-25МЛ з літака Су-24М. Фото: MilitaryAviationInUA

Ракети Х-25МЛ на штурмовику Су-25. Фото з відкритих джерел

Джерело