Сценаристи кварталу не допрацювали

Володимир Омелян

Під час візиту до США Володимир Зеленський дуже хотів зустрітися з Ілоном Маском. Ця зустріч була б безсенсовою, бо Маск однією ногою вже на Марсі, а Зеленський досі не може переїхати з Кривого Рогу до Києва. Хіба що обговорити проблематику переїздів.

Команда Зеленського доклала багато зусиль заради факту самої зустрічі і спільного фото з Iron Man, людиною-ракетою, людиною-електрокаром і гіперлупом, людиною, яка реально змінює світ. Але не склалося, бо Маск не любить пустих зустрічей і терпить політиків лише тоді, коли вони дають гроші на його проекти.

Хоча, насправді, ключ до зустрічі був в кишені: Корольов. Про нього Зеленський і Маск навіть колись твіттилися. Маск не приховував своєї поваги і шани до геніального українського конструктора, а Зеленський запрошував Маска в гості на батьківщину Корольова, в Житомир (Байдена не запросив, а Маска – запросив 🙂 ). Здавалося б, логічно взяти з собою родину Корольова і зустрітися разом з ними із Маском.

Так, до речі, колись зробив Кучма, включивши Андрія Шевченка до складу української делегації на зустріч з тодішнім Прем’єр-міністром Італії Берлусконі. Тоді Сільвіо був у захваті, взяв хустину і протер Андрію черевики, вигукуючи: «Золота нога! Золота нога!». І Кучма був щасливим, бо через такий маленький момент переговори пройшли напрочуд вдало.

100% зустріч би відбулася. Обговорили би SpaceX і український супутник, розповів би, що Україна все ще багата на корольових, а також на літій і ІТ. Усміхнених фоток було би море.

А Кремль би скреготав зубами, бо в них лише фото Корольова з НКВДешних катівнях, а космос, Корольов, Кондратюк – наші.

Але нема кому радити й нема кому слухати.
Добре, хоч Кук погодився зустрітися, а Зеленський в Стенфорді проголосив себе реінкарнацією Стіва Джобса.

Автор