Про великі зміни за 3 роки

Костянтин Нескоромний

Іноді мені здається, що ми зажерлися. Схопили зірку чи щось подібне.
Так, можна сміливо викреслювати відвертих дибілів та латентних сепарів, котрим чим краще – тим гірше, їм совок поверни, з розстрілами та “націоналізацією”.

Проте. Давайте пригадаємо – що було у 14 році? Ні-чо-го! Армія була госа-бола у прямому сенсі – ми не могли забезпечити воїнів навіть самим необхідним – броніками та касками. Про щось більше та технологічне нема й мови. Волонтери купляли та везли на передок все що могли знайти, бо треба було все! Підтримка ЄС була дуже кволою – ні спільних програм, ні постачання зброї, ні інструкторів… Всі дивилися – випливуть чи ні.

А зараз – оформив паспорт , купив квиток – ти у ЄС.

Армія , яку не дофінансовують, отримує сухпаї, про які навіть не мріяли, купу навчань, нове екіпірування, круті грайки у вигляді ПНБ , БПЛА, техніку, програми підтримки та розвитку армії від НАТО, США…

Шановні, це за 3 роки. З нічого. Навіть не з нічого, а з мінусу. У стадії відкритої війни.

Чогось не вистачає? Так, багато чого. Десь повільно, і частина без змін? Так. Але, тому і кажу – зажерлися. Я в шоці від змін, бо вони величезні. Але це тільки початок.

Швидше? Більше? Не питання – переставайте бути локальними корупціонерами з логікою своїм усе – ворогам закон. Панове, коли ви купуєте техніку, ввезену з Польщі – це корупція, бо в 95% випадків – це не розмитнена техніка. Коли ви купляєте авто на іноземних номерах та вважаєте себе розумнішими за інших – це корупція. Хабарі, “порєшать” – це неприкрита корупція, яку підтримуєте ви самі і ніхто крім вас.

Хочете швидких змін – змінюйтеся самі, та допомагайте змінам суспільства, держави. Бо зараз все тримається на маленькій горстці наглухо відбитих (в доброму сенсі) патріотів, які з усіх сил змінюють Україну.

Тому вирішуйте: хочете жерти – жеріть, тільки мовчить, вам все одно буде погано, або навчитися чимось жертвувати та робити зміни. Бо повернення до росії не буде. В кращому випадку – м’яке знищення.

Автор