Вгамуйте своє захоплення щодо зе-патріота

Анна Амарго

А, ну й ще одна штука цікава. Яку засікла на прикладі нашого поточного президента. Який раптом став робити те, чого раніше не робив. Вимовив словосполучення “Російская Фєдєрація”, запропонував тим, хто хоче в Росію, збирати чемодани і їхати, поназначав притомних людей на відповідальні місця, ну і всяке інше, угу.

Й начебто і правильно все. І хотілось би вірити, що щиро і від душі.

Але одне але. Поки я не знаю, що його спонукало, – не вірю.

Я знаю, що людина може переродитися, передивитися погляди, поміняти позицію і стати зовсім іншою, не такою, як ще вчора була. Я бачила на власні очі таке.

Але жодного разу таке переродження з гівнюка у пристойного чувака, який робить щось правильне, не відбувалося зненацька і – опп! – просто так.

Всі звіздюки, які на моїй пам’яті починали раптом робити якісь правильні речі, починали не раптом. З ними із усіма перед цим ставалося щось. Щось хороше. Чи щось погане. На грані життя і небуття у одних, а у інших – просто розмова з людиною, яка їм очі відкрила. У когось це був Майдан. У когось смерть батька. У когось дитини народження. Але жоден не змінився просто тому, що прокинувся і сказав собі: “Треба тепер зайчиком буть, піду щось хороше добрим людям зроблю…”

І тому – я не вірю.
Або ж нам розкажуть про причини. Або ж я вправі вважати, що все це просто гра й намагання викрутитися з ситуації, у яку по-тупості встряг.


Юрій Бірюков

Маленький холодный душ для тех, кто стал столь сильно восторгаться телодвижениями Зеленского около армии. Легендарные фамилии, легендарные офицеры, новая элита армии, ах-какой-Зеленский-молодец. Да, легендарные. Да, элита. Они – армия.

Армия, которой нужна экипировка, снаряжение, техника и боеприпасы. Та часть, которой ведает Министерство обороны Украины. И кандидатуру министра обороны выбирает ИСКЛЮЧИТЕЛЬНО Президент Украины. МО занимается закупками всего.

18%. Цифра на картинке.

По состоянию на 10 августа 2021 года МО заключило договоров в количестве 18% от годового плана закупок – это я по вещевому направлению смотрю. Не получило на склад. Не выдало бойцам. Не оплатило поставщикам. Всего лишь ПОДПИСАНО 18% договоров.

За это отвечает Министерство обороны.
Которое возглавляет министр обороны.
Которого выбирает Зеленский.

И да, я не буду сейчас вспоминать времена “барыги”, когда срыв планов обеспечения приводил к появлению жерла огнедышащего вулкана на Воздухофлотском. Тогда фраза “на личном контроле” означала гарантированное решение проблемы, а не гарантированный провал.

Автор