Нахабна демонстрація «гібридної» агентури у серці України

Тамара Горіха Зерня

Що робить мінімально здравомисляча людина (тобто я), коли бачить фото із величезного – за деякими оцінками до 300 тисяч – православного хаджу у Києві? Звичайно, скасовує всі заплановані поїздки через центр міста. А у час, який вивільнився від роботи, згадує пароль до helsi та шукає вікно для найближчої вакцинації.

Відомо, що на росії поширення «дельти» перейшло у неконтрольоване піке. І що його поява в Україні була лише питанням часу. Ну от, час настав.

Пам’ятаєте весняні діаграми захворілих і померлих? Як ви гадаєте, коли ми побачимо ті самі цифри на тих же екранах? Тільки цього разу я б хотіла спостерігати за процесом по той бік палати, не зі сторони рентгенів і крапельниць.

Дуже рада, що встигли провакцинуватися батьки, хай поки що однією дозою. Нічого, може пару тижнів є у запасі, встигнуть і другу з божою поміччю. До речі, три спеціалісти, які знають їхню історію і те, як вони хворіли, однозначно і незалежно один від одного сказали: бігом на укол, негайно.

Хто б іще порадив, чим вколотися, щоб не чути, не бачити, не брати до серця і не реагувати.

Київ, затоптаний і паралізований «п’ятою колоною». Сотні автобусів на під’їзних дорогах. Тисячі «акаючих» і квакаючих «батюшок» і «вірян», які вже не завдають собі клопоту шифруватися. «Скааажтє, кааак прааить на мааалєбнь?» на нашій Інститутській і Грушевського, під поглядами Небесної Сотні.

Нахабний, демонстративний розстріл українського командного пункту важкою артилерією за багато кілометрів від лінії розмежування. І не менш нахабна, відкрита демонстрація «гібридної» агентури у серці України.

Так, ніби питають – ну і що? Що ви нам зробите? Вони знають, що не отримають відповіді, ні симетричної, ні асиметричної, ніякої. Що вище керівництво держави у нас чорті де, чи то у запої, чи то на морі. Що народ у більшості своїй стоїть і чухає потилицю – як же воно отаке получилося, га?

Ще кілька місяців тому я хотіла накупити собі різних футболок із написом «А я ж казала». Добре, що не купила. Я зараз ті самі гроші на щось інше витрачу. Можливо, попкорну накуплю, так щоб наїстися до блювоти. Або краще дівчатам перекину, які сухі борщі хлопцям пакують. І ще трошки Справі Громад на бензопили для фронту.

 

Фото © Сергій Нужненко / Радіо Свобода

Радіо Свобода: Адепти УПЦ (Московського патріархату) вийшли на хресний хід у Києві (фоторепортаж)

«Copyright © 2021 RFE/RL, Inc. Передруковується з дозволу Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода»

Автор