Промка чекає на нашу допомогу

Гліб Бабіч

Те, що ми з вами вже зробили і продовжуємо робити, коштує дорого. Навіть в грошах.

Система спостереження та оптичної розвідки «ВІЙ», встановлена в зоні відповідальності 10 Гірсько-Штурмової Бригади коштує десь 2,6 мільйона гривень. А якщо врахувати наші зусилля з дронами і додатковим оснащенням, то це більше 3 мільйонів. Багато?

Власне, а скільки коштують життя тих людей, які захищають Україну, тобто нас з вами?

Там, в районі Зайцеве-Шуми-Нью-Йорк (колишнє Новгородське), «та сторона» вирішила влаштувати «зону смерті». І за кілька місяців там загинуло 11 наших бійців. І ще стільки ж було поранено. І велика частина втрат – снайперський вогонь. Саме в процесі спостереження за противником. Спостереження – це коли ти на передовій позиції «вживу» стежиш за противником. Не робити цього не можна, тому що інакше ти виявиш ворога вже у себе в окопах.

І загинути під час спостереження (або бути пораненим) можна не тільки від снайперської кулі, але і від раптового обстрілу.

Тепер спостереження ведеться з укриттів. За допомогою потужної електронної оптики, яка перевершує можливості звичайного спостерігача в десятки разів. Ця павутина пов’язує передову з командними пунктами всіх рівнів – рот, батальйонів і бригади. Всі бачать все. Ворог під практично повним контролем.

І рахунок втрат сповільнився і став. І військові кажуть, що наша система зіграла в цьому величезну роль. А ще у них з’явилися нові можливості з протидії ворогові. З координації та управління боєм. І ще по багатьох факторах.

Ворог, який прийшов на нашу землю, повинен піти або померти. Наші повинні залишатися живими. Це знають всі.

Тому при всій значущості суми результат перевершує її багаторазово. Це ви їх рятуєте. Це ви озброюєте їх новими можливостями.

І саме тому ми продовжуємо. І переходимо на авдіївську Промку в зону відповідальності 72 ОМБр ім. Чорних Запорожців. У ще одну завжди небезпечну зону. І у нас знову все вийде.

Чому я в цьому впевнений? Бачите гроші у мене в руках. Це 1 200 євро. Їх привезли з Криму. Люди, які не змогли звідти виїхати. Але продовжують бути частиною України. Вони живуть в окупації. Вони знають, що вона закінчиться не так скоро. Але не втрачають віри та продовжують наближати нашу загальну перемогу крок за кроком.

Коли вони говорять про звичайні для нас речі, у них тремтить голос. Коли вони дивляться на звичайний літній день в Києві, на різних (але вільних) людей, на величезний прапор України над музеєм ІІ світової, у них сльози на очах. Їм повертатися туди, де ворог змінив нормальний порядок речей.

Вони продовжують боротьбу. Вони продовжують чинити опір. Ці 1 200 євро (велика сума для однієї родини) – це не просто гроші. Це вони так воюють разом з нашими хлопцями. Низький їм уклін. За допомогу. І за надію, яку вони нам дають. Точніше, за впевненість – ми точно впораємося. І переможемо, як би хто цьому не заважав.

Промка чекає допомоги. 72 бригада вже провела величезну роботу, і ми знаємо, що і куди встановлювати для максимальної ефективності системи. Для максимального захисту наших бійців. Для збереження їхніх життів. Для того, щоб ворог був як на долоні з усіма наслідками для нього.

І ми це зробимо. Як завжди. Тому що це наша війна. І закінчиться вона лише повним звільненням України.

Реквізити нашої ГО Справа Громад внизу. Ми знаємо, що робити.

І, будь ласка, окрім безпосередньої участі у допомозі продовжуйте робити інформаційну підтримку – вподобання, репости, коментарі. Це теж дуже важливо.

ТІЛЬКІ ДЛЯ ПРИВАТ 24
№ карти 5169 3305 2068 6400
Антоніна Бузіло (Голова правління ГО)

Для ІНШИХ банків:
№ карти 5375 4115 0177 8331
Антоніна Бузіло (Голова правління ГО)
Або за реквізитами по IBAN
IBAN рахунок UA193052990000026002016226051
код ЄДРПОУ/ІПН 42992954
Назва банку: АТ КБ “ПРИВАТБАНК”
Найменування отримувача:ГО СОЛIДАРНА СПРАВА ГРОМАД ГО
Призначення платежу: благодійна безповоротна допомога на користь ГО від ПІБ

Слава Україні!

Автор