Безвіз – це історія успіху та перемога України!

Петро Порошенко

4 роки тому історичне рішення Ради міністрів ЄС про візову лібералізацію для українців при короткотермінових подорожах до країн ЄС і «шенгену» нарешті набуло чинності, відкривши українцям двері в Європу.

Ця подія, безперечно, стала історією успіху України, символом прощання з «совком» та важливим кроком на шляху повернення до об’єднаної європейської родини. Це — історія боротьби за нашу європейську ідентичність, за гідність, за демократію, за свободу та спільні цінності. Це — перемога всієї України! Безвіз — це також і міжнародне визнання успішності політичних, правових, інституційних та антикорупційних реформ, які здійснювала наша команда.

Багато хто як в Україні, так і за її межами не вірили, а подекуди і чинили спротив безвізу. Нам заявляли, що це неможливо, що нас «там» ніхто не чекає, але ми об’єднали зусилля та рішучими і наполегливими зусиллями зробили з неможливого можливе. Довели нашу відданість справі та здатність реалізовувати далекоглядні стратегічні проєкти на користь України.

Це — своєрідна чітка відповідь можновладцям, які намагаються спотворити минуле, нівелювати та дискредитувати заслуги команди п’ятого Президента у реформуванні України та міжнародні перемоги Порошенка. Але переконаний, що і безвіз, і Угода про асоціацію, і Томос про автокефалію залишатимуться справжніми «легендарними» історіями успіху нашої держави, про які шостий президент Зеленський, на жаль, може поки лише мріяти.

За чотири роки мільйони українців скористалися своїм правом на вільне переміщення і відвідали країни Євросоюзу. Щиро сподіваюсь, що вже зовсім скоро антиковідні обмеження будуть зняті і українці повною мірою зможуть вільно та безперешкодно подорожувати нашим європейським континентом. Для цього закликаю владу прискорити темпи вакцинування українських громадян якісними та міжнародно визнаними препаратами.
Вірю, що майбутнє України — в Євросоюзі, і ніщо, і ніхто, і ніколи нас не зупинить.

І наша команда Європейська Солідарність зробить для цього все можливе і навіть неможливе. Бо у цій боротьбі нас підтримують і мільйони громадян України, і наші міжнародні друзі та партнери, зокрема з Європейської народної партії — найвпливовішої європейської політичної родини, яка завжди стояла у перших лавах проукраїнської міжнародної коаліції — коаліції на захист проєвропейських реформ та відсіч російській агресії.

Разом ми переможемо!


Ірина Геращенко

ФБ нагадав. 4 роки тому Україна отримала безвіз. Парламент відігравав в цьому процесі ключову роль, разом з президентом Порошенком і урядом ми виконали наше домашнє завдання, адаптувавши законодавство, створивши антикорупційну інфраструктуру.

В цей день в червні 17-го запросили наших друзів – послів країн ЄС в державну резиденцію «Залісся», аби від імені ВР подякувати за підтримку України. Запросили лідерів всіх парламентських фракцій, не лише коаліції, депутатів, які активно працювали в міжнародних делегаціях, в профільних комітетах, бо розуміли, що є спільні задачі, навколо яких треба об’єднуватися, а не ділити на владу і опозицію.

P.S. Шашликів не було 😎

* * *

10 червня 2017 р.

В житті дуже важливо говорити ДЯКУЮ! Особливо, коли є привід.

Сьогодні, під час неформального спілкування, мали велику приємність і нагоду подякувати справжнім друзям України – послам країн ЄС за підтримку і віру, за безвіз і Угоду. Дякую Марії Ионовій та колегам по комітету євроінтеграції за прекрасну ініціативу неформального спілкування . Всім колегам-депутатам від різних фракцій, які працювали над безвізом, дипломатам, уряду і неурядовим організаціям, Президенту, в безвізі величезна його робота і зусилля.

І, як на мене, тепер маємо ще більш амбітні плани – будувати європейську Україну. Рівну серед рівних 🙂


Тарас Чорновіл

Як усе прекрасно починалося! 11 червня 2017 року. Цього дня стартував БЕЗВІЗ. Навіть думати не хочеться про те, що своєю бездіяльністю ця злочинна влада вже забезпечила нам тривалий БЕЗВИЇЗД. А корупційними діями та розворотом реформ поставила під питання взагалі збереження режиму безвізових поїздок громадян України до держав Євросоюзу.

Пригадуєте ті понад 140 вимог, які тоді, попри шалений спротив, було реалізовано для надання українським громадянам права бути частиною єдиного простору гідності? З них уже критична кількість порушена, а ще більше поставлено під загрозу. Надіюся, що все ж ми не втратимо цього неймовірного надбання через бездумне “а поржать” нашого насєлєнія та щоденних злочинів, обраної ним влади.

Не маємо права також забувати, який шалений спротив безвізу робили різні продажні істоти. Згадайте, як у 2016 році такий собі Сирьожа Лєщєнка організував колективний лист Укрправди й Економічної правди до лідерів держав ЄС із проханням не надавати нашій країні безвізового режиму. А популяризацію цій “ініціативочці” та розповсюдження кляузи по всіх інститутах ЄС забезпечували рашистські лобісти. І не робіть після цього висновків…

Безвіз, як і все, що відкривав українцям шлях до Європи та до людської гідності, розкрив не лише чисті поривання одних, але й ницість та мерзенність інших. І цього також не маємо права забувати.

Автор