СЗР України: Огляд терористичної активності та зон нестабільності у світі станом на 11.06.2021

Ісламська Республіка Афганістан

На блокпосту в районі Баг Шамал провінції Баглан вибухнув замінований автомобіль, внаслідок чого загинули шість співробітників сил безпеки і 10 були поранені. Відповідальність за теракт взяв на себе рух «Талібан», заявивши, що вбито і поранено понад 50 силовиків.

У провінції Баглан 10 співробітників HALO Trust (британсько-американська некомерційна організація, що займається знешкодженням мін і боєприпасів) були вбиті та 14 поранені під час нападу бойовиків “Ісламської держави”.

Через підрив смертником-талібом автомобіля навпроти армійської бази у районі Баг-е-Шамаль провінції Пул-е-Хумрі загинули три військовослужбовці, ще троє зазнали поранення.

Федеративна Республіка Сомалі

Під час спецоперації у Хіршабелле національна армія затримала одного з ватажків терористичного угруповання «Аш-Шабаб» та знищила 140 бойовиків.

Республіка Кенія

В окрузі Мандера на півночі країни терористи «Аш-Шабаб» скоїли напад на службу охорони дикої природи. Вісім охоронців були обстріляні з автоматичної зброї, а потім нападники підірвали їхній автомобіль. Внаслідок теракту три охоронця загинули та двоє поранені.

Єменська Республіка

Хусити обстріляли балістичними ракетами місто Маріб. Дві ракети влучили у центральні квартали міста, внаслідок чого вісім осіб загинуло та 27 поранено.

Французька Республіка

За заявою президента Франції Е. Макрона, його країна завершує військову операцію “Бархан” в африканському регіоні Сахель. Надалі підтримувати мир у регіоні буде міжнародний антитерористичний альянс з держав цього регіону.

Джерело