СЗР України: Огляд терористичної активності та зон нестабільності у світі станом на 04.06.2021

Ісламська Республіка Афганістан

У столиці Афганістану Кабулі сталися два терористичних акти, внаслідок чого загинуло вісім мирних жителів і дев’ять було поранено.

Військовий контингент Монголії завершив 17-річну діяльність з підтримки місії НАТО в Афганістані і готується до повернення у Монголію. Військовослужбовці Збройних сил Монголії вирушили на базу повітряних сил коаліції у Баграмі.

Республіка Ірак

У Багдаді поблизу святині імама Муси аль-Кадіма, шанованого мусульманами-шиїтами, стався потужний вибух. Дві людини загинули і 16 були поранені.

На півночі Іраку в районах Зап і Авашін військово-повітряні сили Туреччини знищили двох терористів Pобітничої партії Kурдистану.

Держава Ізраїль

3 червня держсекретар США Е. Блінкен обговорив з міністром оборони Ізраїлю Б. Ганц шляхи зміцнення миру на Близькому Сході, а також питання надання  гуманітарної допомоги Сектору Гази.

М’янма

3 червня голова зовнішньополітичного відомства Європейського Союзу Ж. Боррель повідомив, що найближчими днями ЄС накладе нові санкції на військову хунту М’янми та її економічні інтереси.

Сирійська Арабська Республіка

37 вантажівок з гуманітарною допомогою ООН перетнули турецько-сирійський кордон через КПП «Джільвегезю» та вирушили до Ідлібської зони деескалації.

Федеративна Демократична Республіка Ефіопія

За злочини, що сталися в регіоні Тиграй, Генеральна прокуратура Ефіопії висунула звинувачення 53 військовослужбовцям. Військових звинувачують у вбивствах і тортурах мирних жителів.

Джерело

Автор