Зради і перемоги тижня. 21 – 27 травня 2021 р.

Дмитро “Калинчук” Вовнянко

🔽🔼Щоразу по п’ятницях (по можливості) – #зрадатижня_перемогатижня.

Розглянемо події 21 – 27 травня 2021 р.

👎ЗРАДА

❌Прибуток після оподаткування платоспроможних українських банків у січні-квітні 2021 року склав 17,538 млрд гривень. Це на 30% менше, ніж роком раніше (25,208 млрд гривень).

❌У Вінниці п’яна жінка за кермом позашляховика збила 13-річного хлопчика, який йшов по тротуару до школи. Постраждала дитина потрапила в реанімацію в дуже важкому стані. Винуватицю ДТП затримали, але суд відпустив її з СІЗО під заставу. Після скоєння наїзду на школяра у 43-річної “мажорки” – водійки кросовера Haval – перевірили рівень вмісту алкоголю в крові. Виявилося, що він в 16 разів перевищував норму.

❌У Житомирській області компанія, що виграла тендер на дорожні роботи в рамках “Великого будівництва”, ще з кількома супідрядниками вимагають від облдержадміністрації 40 млн грн. В ОГА заявляють, що цими діями компанії можуть заблокувати будівництво доріг у всьому регіоні.

❌Голова виконкому партії “УДАР Віталія Кличка” Артур Палатний заявив, що відносно нього та оточення продовжуються політичні репресії. Зокрема, сторонніх осіб примушують давати фальшиві свідчення проти нього. В т ч ветерана АТО Михайла Маймана.

❌В Україні за чотири місяці 2021 року, порівняно з минулим, кількість кіберзлочинів зросла на 25%. Зафіксували понад 1100 інцидентів.

❌В Україні загальна кількість померлих у березні 2021 року збільшилася на 16,6 тисячі у порівнянні з попереднім роком. При цьому офіційна кількість летальних випадків від COVID-19 в Україні в березні склало 7,7 тисячі.

❌Пенсійний фонд України завершив фінансування пенсій за місяць. В останній день перераховано 1,6 млрд гривень. Всього за травень 2021 року на пенсії спрямовано 42,6 млрд гривень, що менше, ніж у квітні (43 млрд гривень) і в березні (42,8 млрд гривень).

👍ПЕРЕМОГА

✅Касаційний кримінальний суд Верховного суду виправдав українського генерала Віктора Назарова, який був засуджений у справі про катастрофу військового літака Іл-76 під окупованим Луганськом у 2014 році. Раніше його засудили до 7 років в’язниці за недбалість.

✅Фонд Порошенка та ГО “Справа громад” зібрали ще понад 12 тисяч продуктових наборів для українців, які потребують допомоги через пандемію коронавірусу. Зокрема, допомогу відправили пенсіонерам, багатодітним сім’ям і родинам загиблих воїнів. Також Петро Порошенко під час поїздки у Донецьку область побував у 10-й окремій штурмовій бригаді і передав бійцям 108-го батальйону комплект відеоспостереження.

✅Печерський районний суд Києва 21 травня заарештував “злодія в законі” “Лаша Свана” на два місяці без права внесення застави. Його взяли під варту в залі суду. Правоохоронці за результатами обшуків виявили 3,2 млн доларів “общака” найвпливіших в Україні “злодіїв в законі”. Мова йде про “Умку” та “Лаша Свана”.

✅Спеціалізована антикорупційна прокуратура в 4-те закрила справу “Роттердам+” через відсутність у ній складу злочину.

✅Національна Рада України з питань телебачення і радіомовлення оштрафувала телеканали NewsOne, “НАШ” і “112 Україна” за заклики до розпалювання війни і дискримінацію українських Збройних сил. Штрафні санкції до кожної компанії перевищують 100 тисяч гривень.

✅Українських громадян, які висловили бажання повернутися додому, евакуювали з Сектору Газа. Українців вивезли з Сектору Газа через територію Єгипту.

✅Україна закрила авіасполучення з Білоруссю. Обмеження на польоти в білоруському повітряному просторі також ввели в Євросоюзі після затримання в аеропорту Мінська опозиційного активіста Романа Протасевича. А Лукашенко звинуватив Україну у відмові прийняти Ryanair після повідомлення про вибухівку.

🙋🏻‍♂️Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.