Особисте кладовище Зеленського

Ігор Артюшенко

Національна академія наук вважає, що офіційна статистика смертності через коронавірус в Україні занижена втричі. За їх даними, число жертв пандемії в Україні становить не 46 737, а 138 507.

Подібні розрахунки публікує й дослідницький Інститут показників і оцінки здоров’я (IHME), що розташований в США.

Тобто реальна смертність в Україні вища, ніж в Італії та Франції. Але внаслідок відсутності тестів, дезорганізації роботи міністерства та всієї влади або і внаслідок спеціального приховування чисельність жертв применшена.

І це особисте кладовище Зеленського, який називав себе чемпіоном боротьби з коронавірусом та всієї зеленої команди разом зі Степановим, за призначення якого, між іншим, голосувала вся фракція Медведчука.

А поки українців годують черговими фантазіями про вакцинацію більшості населення, поставки мільйонів доз американської вакцини, не зроблено головне – не забезпечені та не укомплектовані лікарні, відсутнє виявлення ланцюгів розповсюдження вірусу та не організоване масове тестування. А поки цього не буде зроблено, українці, на жаль, будуть й надалі хворіти та вмирати.


Отто Йорк

В стране катастрофа. И это помимо войны. Причём ежедневные людские потери от неё на порядки выше, чем на фронте. но об этом как-то вяло упоминают на провластных телеканалах (Им некогда. Они беспрерывно борются с многократно “сбитым лётчиком”).

Да, вы правильно поняли, речь идёт о ковиде. Недавно попалась заметка о том, что власти Украины втрое занижают цифру умерших от коронавируса. Почему-то склонен доверять ей гораздо больше, чем министру *смертьотковида* (степанову). И не удивлюсь, если впоследствии выяснится, что не в три, а в пять.

Например, в качестве косвенного подтверждения могу поведать следующее: на днях общался со своим знакомым батюшкой, служащим в одном из глухих приходов Николаевской области. И он громким шёпотом, с ужасом в глазах поведал мне о том, что мучит его как человека и священнослужителя:

“Я отпеваю покойников в десятке окрестных сёл. Так вот, если ещё полгода назад умерших от ковида было один-два в месяц, то теперь у меня едва ли не каждый день один-два человека! И то же самое по всей стране, я знаю, общаюсь с коллегами. Да и умерших от других болезней тоже стало намного больше. Я практически целыми днями нахожусь на кладбищах. И это понятно: почти все больницы перепрофилированы под ковид – а с другими болячками умирайте дома. Люди и умирают. Особенно в сёлах. У городских шансов выжить всё-таки чуть больше. Это кошмар. Нас тихо умерщвляют…”

Тобто выходит так, что причиной тысяч смертей от различных болезней также (хоть и косвенно) является коронавирус. А если точнее, даже не он, а тот грёбаный балаган, который захватил власть в стране два года назад.

* * *

Странно, почему молчит преЗедент. Ведь у него есть все основания записать видос и радостно сообщить стране, что он подписал указ о присвоении себе и своей монобанде следующего звания: “мастера спорта по борьбе с ковидом международного класса”.

Ибо равных в мире, в этой сфере, им действительно на сегодня нет. И, судя по всему, до заслуженных мастеров спорта этому кодлу осталось совсем чуть-чуть. Всего лишь умертвить своим изумительным поhуизмом ещё миллион-другой благодарных зоотечественников.

А потом привычным образом свалить это всё на папередников. И зоотечественники скушают. Как кушают уже восьмой год всевозможную х*ню про пятого-седьмого президента Украины. Но это уже совсем другая история…


Тарас Чорновіл

Як мене тільки не обзивали представники слуг Зеленського на ефірах та в різних їхніх методичках за мої заяви про фальсифікацію статистики смертності від Ковід. Я не пальцем в небо прораховував свої дані, а на основі статистичних оцінок, які міг вишукати в доступних джерелах, та стверджував, що реальна смертність від Ковід вища від оголошеної в понад два рази. За найоптимістичними даними – двократно, а за песимістичними – в 2,9-3 рази. Зазвичай, зупинявся на коефіцієнті кореляції між брехнею від зеленої влади й Степанова і реальною смертністю від Ковід на позначці в 2,7 рази. Але мені могли закинути, що я не спеціаліст, а тому маніпулюю цифрами…

Ну, то ось пропоную вам авторитетне наукове дослідження з повідомлення Національної Академії Наук.

Проведене дослідження Робочою групою з математичного моделювання проблем, пов’язаних з епідемією коронавірусу SARS-CoV-2 в Україні на базі установи – Інституту проблем математичних машин і систем НАН України. В дослідженні використано виключно офіційні статистичні дані. Для отриманні підсумкової статистичної інформації можете подивитися в розділі 2.1, де наведена загальна оцінка реальної смертності. Науковці НАН України внаслідок реальних досліджень вивели гірші показники, ніж ті, до яких схилявся я на базі дуже поверхового аналізу. Процитую повідомлення Національної Академії Наук:

“Отримані дані суттєво уточнюють чисельність випадків надлишкової смертності, пов’язаної з коронавірусом, котра, як це показано у попередніх звітах, 2020 року перевищувала число оприлюднених летальних випадків у щоденній статистиці від МОЗ приблизно ВТРИЧІ. Схожих висновків дійшов уже згадуваний IHME, який у своїй публікації від 6 травня 2021 року екстраполював цю оцінку, зокрема, на найсвіжіші дані, й отримав, що число жертв пандемії в Україні (разом з окупованими нині територіями) становить не 46 737, а 138 507, тобто у 2,96 разів більше…”

Оскільки статистика про структуру смертності в Україні почала дивним чином “запізнюватися” від лютого, науковці змушені робити більші допуски в оцінці смертності від Ковід. Але й за найоптимістичнішим сценарієм, який передбачає гіпотетичне зниження коефіцієнту недооцінки, вони свідчать про страшну кількість загиблих від Ковіду в Україні 90-110 тисяч людей.

За приховування кількості загиблих від злочинної бездіяльності влади на десятки тисяч людських життів у будь-якій країні вже б жоден представник такої злочинної влади в своїх кріслах не втримався. На жаль, є винятки. Серед них Бразилія, Індія, Росія, ще ряд африканських країн і… Україна. Вітаю. Поржали…


Euroin

Уряд Зеленського-Шмигаля вкотре продемонстрував інформаційну шизофренію.

Спочатку міністр Степанов на нараді у Зеленського вирішив відзначитися і запропонував у вихідні вакцинувати від COVID-19 тих, хто записався через «Дію». Таку красиву пропозицію підтримав і президент.

Слідом за ними цю ідею поніс у маси прем’єр-міністр Д. Шмигаль, радісно повідомивши, що всіх охочих отримати щеплення від коронавірусу (станом на 11 – 535 951 особа), які записувалися в електронну чергу через застосунок «Дія»​, провакцинують уже 15-16 травня.

Однак того ж дня головний державний санітарний лікар, заступник голови МОЗ В. Ляшко спростував цю заяву. Він повернув казкарів Шмигаля та Степанова на грішну землю, нагадавши, що в Україні наразі нема навіть 500 тис. доз. (з обіцяних Степановим 48 млн.) вакцини, необхідних, щоб провакцинувати всіх охочих. А за повідомленнями ЗМІ, в Україні станом на 11 травня мало б бути ще приблизно 1,3 млн невикористаних доз вакцини. Хто тоді бреше?

Вочевидь, такими ж казочками є і благі наміри Зеленського провакцинувати «більшість населення» до круглої дати – 30-річчя Незалежності України.

За словами міністра охорони здоров’я Максима Степанова, потужності української медичної системи наразі розраховані на 10 млн щеплень на місяць. Знову 10 млн – як і масок, доз вакцини та іншого, обіцяного Степановим та Зеленським…

Щоправда, середні темпи вакцинації, на які вийшли в останній час, становлять біля 70 тис. на день, або біля 2,1 млн на міс. Тобто для досягнення теоретичної цифри у 10 млн. на місяць потрібно вакцинувати майже уп’ятеро більше українців на день. А для цього потрібно працювати, а не піаритися на красивих цифрах.

 

Фото ©  Бессарабия ИНФОРМ