На зустрічі з Путіним Зеленський може підписати капітуляцію

Зеленський не уявляє, про що буде говорити з Путіним.

Більше того, складається враження, що він прийме той порядок денний, який йому нав’яже Путін і підпише будь-які зобов’язання, аби «припинити війну». Інакше це називається підписати капітуляцію.

Такі висновки можна зробити з аналізу інтерв’ю В.Зеленського газеті La Repubblica. Доводиться аналізувати саме інтерв’ю, адже заяви для преси та «відосики» Зеленського взагалі мало що дають для аналізу – суцільна порожнеча.

Отже, що озвучив «найвеличнініший лідер сучасності»:

Зеленський погоджується на зустріч з Путіним за будь-яку ціну.

Він вважає, що наслідком такої зустрічі неминуче стане припинення війни і настання «чесного і тривалого миру». Адже, за його словами,  миру не було встановлено лише тому, що не було «справжнього прямого спілкування» з Путіним.

Порядок денний цих переговорів, конкретні кроки до миру та їх узгодження для нього «відкрите питання». Тобто, фактично, Україна не має власних переговорних позицій.

Глава держави очікує, що такий порядок денний йому привезе Єрмак після «прямих консультацій з Адміністрацією Президента Росії». І навіть важко заперечити – «агент Козир» таки його привезе.

Небезпечно також, що питання війни на Донбасі розглядається Зеленським у відриві від питання українського Криму. Багато разів пожалівшись кореспонденту на «війну на Донбасі» (але не назвавши Росію агресором), Зеленський жодного разу не згадав Крим. І це не дипломатична хитрість. Це або кричуще невігластво, або фактична згода обміняти Крим на вщент зруйновані «рускім міром» окремі райони Луганської та Донецької областей.

«ЄС» ще раз наголошує: мета України – не мир за будь-яку ціну, мета – відновлення територіальної цілісності і суверенітету над усією територією, відновлення конституційного порядку і збереження державності України.

Джерело

Колаж © Крим.Реалії / Радіо Свобода
«Copyright © 2020 RFE/RL, Inc. Передруковується з дозволу Крим.Реалії (Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода)»

Автор