СЗР України: Огляд терористичної активності у світі станом на 12.04.2021

Ісламська Республіка Афганістан

Внаслідок удару військових літаків по укриттю талібів в районі Джалріз у провінції Вардак знищено склад зброї бойовиків, 5 бойовиків вбито та 3 поранено.

Федеративна Республіка Сомалі

4 людини загинули і 6 постраждали внаслідок підриву терориста-смертника в кафе у м. Байдабо на південному заході.

Республіка Іран

11 квітня сталася аварія в розподільній електромережі на ядерному об’єкті в м. Натанзі в іранський провінції Ісфахан.  Віце-президент Ірану, керівник Організації з атомної енергії А. А. Салех заявив, що аварія виникла внаслідок терористичного акту.

М’янма

Протягом 10 квітня у зіткненнях загинули 83 людини. Усього підтверджено смерть 701 людини, 3012 залишаються під вартою,  щодо 656 осіб видано ордер на арешт. За останні два дні було затримано понад 30 співробітників місцевих ЗМІ.

Учасники етнічних збройних груп MNDAA, TNLA, «Армія Аракана» напали на поліцейську дільницю у провінції Шан, загинули 14 правоохоронців, 2 співробітники зникли безвісти.

Суд засудив до смертної кари 19 осіб, обвинувачених у причетності до смерті військового 27 березня в Янгоні. Це перше рішення про смертну кару, прийняте після перевороту.

Королівств Саудівська Аравія

Бойовики воєнізованого угруповання «Ансаруллах» (хусити), що діє на території Ємену, заявили про нанесення 11 квітня ударів по аеропорту Джазан і авіабазі Король Халід у районі Хаміс-Мушайт на південному заході Королівства Саудівська Аравія. Арабська коаліція повідомила про знищення начиненого вибухівкою БПЛА, спрямованого в район Хаміс-Мушайт.

Джерело