СЗР України: Огляд терористичної активності у світі станом на 01.04.2021

Сирійська Арабська Республіка

На п’ятій Брюссельській конференції донорів по Сирії було заявлено, що ЄС залишається основним донором для вирішення гуманітарних потреб у Сирії. З початку кризи у 2011 році Європейський Союз вже надав 24,9 мільярда євро на гуманітарну допомогу Сирії, процеси стабілізації та для розміщення біженців.

ООН направила 64 вантажівки з гуманітарною допомогою у провінцію Ідліб на північному заході Сирії.

У столиці Сирії Дамаску в руках чоловіка вибухнула граната, коли він  перебував на вулиці в районі Рукн-ад-Дін. Внаслідок вибуху одна людина загинула, ще сім було поранено.

Федеративна Республіка Нігерія

Озброєні бойовики здійснили три напади у штаті Кадуна на північному заході Нігерії, внаслідок чого загинули вісім мирних жителів, ще четверо отримали поранення різного ступеня тяжкості.

Республіка Нігер

Група військових спробувала вчинити державний переворот. Вранці 31 березня військовослужбовців намагалася здійснити прорив до президентського палацу в столиці країни Ніамей, однак бійці гвардії президента країни дали їм відсіч.

Королівство Марокко

Терористична організація «Ісламська держава» прагне зміцнити свою присутність в Африці, взаємодіючи з місцевими терористичними організаціями. Глава МЗС Марокко Насер Буріта заявив, що терористи,  які втратили контроль над базами на Близькому Сході, намагаються залучити бойовиків і фінанси в інших регіонах. «Африка стала метою і центром уваги для ІД», – наголосив Н. Буріта.

Республіка Ірак

Автомобіль очолюваної США Міжнародної коаліції підірвався на міні в місті Насирія. Постраждалих немає.

Ісламська Республіка Афганістан

Заступник голови управління національної безпеки Афганістану Н. Вахіді заявив, що тіньові губернатори і представники військового командування талібів були викликані у Пешавар для підготовки до війни.

Центральноафриканська Республіка

Найманці російської приватної військової компанії Вагнера передислокувалися з Судану до ЦАР. Колона з 10 танків, 20 вантажівок і 12 пікапів вчора покинула Судан і заїхала на територію ЦАР. Повідомляється, що два бійці місцевих збройних сил були вбиті російськими найманцями, ще шість людей поранено. Також у субпрефектурі Мбрес було пограбовано магазини.

Напередодні «вагнерівці» закрили свою базу на півночі Судану та евакуювали всі матеріально-технічні засоби. Нову базу планується розгорнути на аеродромі Абакава у місті Бамінгі.

М’янма

За останню добу в М’янмі під час розгону протестувальників загинуло 11 людей. З початку акцій протесту проти дій військової хунти вбита 521 людина, 2 608 учасників акцій перебувають під вартою, стосовно 120 осіб видано ордер на арешт.

Державний департамент США наказав частині дипломатів та їхнім родинам покинути М’янму. Розпорядження стосується дипломатів, які не виконують ключових завдань дипмісії. Держдеп США також рекомендує громадянам США утриматися від поїздок до М’янми.

Джерело

Автор