СЗР України: Огляд терористичної активності у світі станом на 24.03.2021

ЦАХАЛ завдав ударів по сектору Газа. Президент Франції Емманюель Макрон вважає, що лише об’єднана лівійська армія може забезпечити безпеку в Лівії. МЗС Туреччини викликало посла Росії в Анкарі через ситуацію в Сирії.

Держава Ізраїль

Військово-повітряні сили Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) завдали ударів по сектору Газа у відповідь на ракетний обстріл міста Беер-Шева 23 березня. Літаки і вертольоти ЦАХАЛ атакували об’єкти терористичної організації ХАМАС: майстерню, де виготовлялися ракети, та позицію бойовиків військового крила ХАМАС із «Бригад Ізаддіна аль-Касама».

Французька Республіка

Президент Франції Емманюель Макрон на спільній прес-конференції із главою Президентської ради Лівії Мухаммедом аль-Менфі заявив, що іноземні збройні сили, зокрема Росії та Туреччини, а також парамілітарні збройні формування мають бути виведені з Лівії, оскільки лише об’єднана лівійська армія може забезпечити безпеку країни. Президент Франції підкреслив: «Ми зробимо все, що в наших силах, щоб захистити цей порядок денний щодо суверенітету та стабільності. У понеділок наше посольство в Триполі знову відкриється і наш посол повернеться на територію Лівії».

Турецька Республіка

МЗС Туреччини викликало посла Росії в Анкарі О. Єрхова через ситуацію в Сирії. Турецька сторона висловила російському послу занепокоєння з приводу різних інцидентів останнього часу, зокрема атаки на лікарню в Алеппо. Обстріл лікарні 21 березня призвів до загибелі шести пацієнтів і п’ятьох медичних працівників.

Джерело

Автор