СЗР України: Огляд терористичної активності у світі станом на 22.03.2021

Протягом 20-21 березня в Сирії військові підрозділи Туреччини відбили серію нападів бойовиків. В іранських територіальних водах пірати захопили іракський буксир.

Боліварська Республіка Венесуела

Увечері 19 березня у місті Ель-Техеро у штаті Монагас здійснено терористичний напад на газовий завод «Ель-Техідо».

Сирійська Арабська Республіка

Протягом 20-21 березня військові підрозділи Туреччини відбили серію нападів бойовиків. 20 терористів з організації YPG було ліквідовано у зоні проведення операції «Джерело світу» та ще двох – у зоні операції «Щит Євфрату».

Збройні сили Сирії та проіранські угруповання обстріляли лікарню в Ідлібскій зоні деескалації. Загинули шість мирних жителів, зокрема одна дитина, та ще 15 отримали поранення.

Внаслідок ударів російської авіації у сирійській провінції Ідліб в районі Сармада один цивільний загинув, двоє поранені.

Ісламська Республіка Афганістан

Протягом 20 березня зафіксовано чотири бойових зіткнення у різних провінціях країни. Загалом загинуло 36 осіб, зокрема один співробітник сил оборони і безпеки та 35 талібів, були поранені 31 бойовик «Талібану» і чотири військовослужбовця Афганістану.

20 березня глава місцевої адміністрації району Тиверія провінції Гор загинув внаслідок вибуху бомби, встановленої у його автомобілі; дружина і двоє дітей отримали важкі поранення.

Ісламська Республіка Іран

Вранці 21 березня на площі населеного пункту Сараван у провінції Систан і Белуджистан стався вибух, внаслідок якого одна людина загинула і троє отримали поранення.

Республіка Ірак

В іранських територіальних водах невідомими захоплено іракський буксир. Пірати вимагають за його звільнення викуп у розмірі 80 тис. доларів США. Місцезнаходження буксира та його екіпажу невідомо.

Республіка Філіппіни

21 березня члени маоїстської Нової народної армії влаштували засідку, внаслідок чого загинули п’ять співробітників поліції та ще двоє отримали поранення.

Королівство Саудівська Аравія

Збройні сили Арабської коаліції на чолі з Саудівською Аравією збили безпілотний літальний апарат хуситів над містом Хаміс-Мушаіт на півдні Саудівської Аравії.

М’янма

Протягом 20-21 березня в Янгоні, Аунбане, Такете, Баго і Пакхоуку продовжилися акції протесту проти захоплення військовими влади у країні. Під час розгону демонстрантів застосовувалася вогнепальна зброї, внаслідок чого   23 людини загинули та багатьох було поранено. Загалом кількість загиблих в акціях протесту досягла 247 осіб, затримано 2345 людей, 1994 з них перебувають під вартою.

Джерело