СЗР України: Огляд терористичної активності у світі станом на 17.03.2021

Бойовики руху «Талібан» здійснили збройний напад на представників сил безпеки у провінції Герат. Збройні сили Арабської коаліції на чолі з Саудівською Аравією ракетними ударами знищили бункер і стартові майданчики на півночі Ємену.

Ісламська Республіка Афганістан

Поблизу міста Пулі-Хумрі бойовики підірвали ракетою автобус, який перевозив викладачів і студентів університету провінції Баглан. Внаслідок теракту двоє людей загинули та шість отримали поранення.

Бойовики руху «Талібан» здійснили збройний напад на представників сил безпеки у провінції Герат, вбили трьох силовиків і чотирьох захопили у полон. Сили безпеки країни завдали удару у відповідь та ліквідували п’ятьох талібів.

Республіка Нігер

Озброєна група ісламських бойовиків на мотоциклах атакувала автобус з селянами, які поверталися з ринку великої рогатої худоби в районі Тіллабері. Є загиблі та поранені. Загалом внаслідок серії нападів терористів на мирних жителів поблизу кордону з Малі було вбито 65 людей.

Сирійська Арабська Республіка

83 вантажівки з гуманітарною допомогою ООН перетнули КПП «Джілвегезю» в адміністративному центрі Ідліб на турецько-сирійському кордоні.

Спеціальний посланник ООН по Сирії Г. Педерсен заявив, що «конфлікт, який охопив Сирію, триває довше, ніж обидві світові війни разом узяті. Він набув міжнародного характеру і більшість питань, пов’язаних з його вирішенням, перебуває не в руках сирійців. Дипломатичні дії мають тривати».

Заступник глави МЗС Катару Люулюуаль-Хатир закликала світову громадськість запустити новий політичний процес, який допоможе врегулюванню конфлікту в Сирії.

Республіка Мозамбік

Директор правозахисної організації Savethe Children в Мозамбіку Ч. Бріггс заявив, що від 2017 року 670 тис. мешканців Мозамбіку були змушені покинути свої будинки, рятуючись від нападів терористичної організації «Ансараль-Сунна». З кожним днем все більше людей страждають від збройних сутичок у провінції Кабу-Делгаду на півночі країни, що забрали життя понад 2600 осіб.

Єменська Республіка

Збройні сили Арабської коаліції на чолі з Саудівською Аравією ракетними ударами знищили бункер і стартові майданчики на півночі Ємену, звідки раніше супротивник запустив дві балістичні ракети.

Республіка Ірак

По найбільшій в Іраку авіабазі «Белед», що розташована у провінції Салахаддін (64 км на північ від Багдада), було завдано ракетного удару. Три ракетних снаряди розірвалися за територією військового об’єкта, постраждалих немає.

Джерело

Автор