СЗР України: Огляд терористичної активності у світі станом на 15.03.2021

Спеціальний посланник генерального секретаря ООН Крістін Шранер Бургенер в офіційній заяві різко засудила кровопролиття в М’янмі, а також те, що військові нехтують міжнародними закликами до стриманості, діалогу і повного дотримання прав людини.

Ісламська Республіка Афганістан

14 березня щонайменше три людини загинули та 12 постраждали внаслідок підриву двох пасажирських автобусів у столиці Афганістану Кабулі. Також у місті Джелалабад вбито офіцера поліції, а в місті Газні – працівника суду.

Сирійська Арабська Республіка

Внаслідок ракетного удару, завданого військами Асада, було вражено два населених пункти і цистерни з нафтою в районах Джераблус і Ель-Баб.

Держава Лівія

14 березня в період з 4:00 до 07:00 за місцевим часом було здійснено чотири атаки безпілотних літальних апаратів по різних цілях в центральній частині міста Убара на півдні Лівії.

М’янма

Масові протести проти військового перевороту, що відбувся у країні, тривають майже сім тижнів поспіль. 14 березня військові застосували зброю проти протестувальників та вбили щонайменше 38 людей. Після протестів, що відбулися у неділю, військова хунта ввела воєнний стан у двох районах найбільшого міста країни Янгона.

Загалом понад 126 людей вбито під час масових акцій протесту проти влади військових. Заарештовано щонайменше 2 156 осіб.

Спеціальний посланник генерального секретаря ООН Крістін Шранер Бургенер в офіційній заяві різко засудила кровопролиття в країні, а також те, що військові нехтують міжнародними закликами до стриманості, діалогу і повного дотримання прав людини.

Джерело

Автор