СЗР України: Огляд терористичної активності у світі станом на 09.03.2021

На кордоні між Пакистаном і Афганістаном було вбито вісім терористів. Сили коаліції, очолювані КСА, завдали авіаудару по табору хуситів із шиїтського руху «Ансар Аллах». По нафтових об’єктах на території Саудівської Аравії завдано ракетних ударів.

Республіка Ірак

У Багдаді на звалищі відходів вибухнула ручна граната, внаслідок чого щонайменше вісім людей отримали поранення.

Ісламська Республіка Пакистан

Під час двох військових операцій у провінції Хайбер-Пахтунхва, що на кордоні між Пакистаном і Афганістаном, було вбито вісім терористів з угруповань «Тегерік-і-Талібан Пакистан» разом із трьома командирами.

Сирійська Арабська Республіка

8 березня турецькі підрозділи, дислоковані на військовій базі в районі Маре, випустили кілька ракет по контрольованих курдами районах на півночі провінції Алеппо.

Королівство Саудівська Аравія

Хусити завдали ракетні атаки по нафтових об’єктах на території Саудівської Аравії: 8 березня було запущено вісім балістичних ракет і 14 оснащених бомбами безпілотних літальних апаратів.

Сили коаліції, очолювані КСА, завдали авіаудару по табору хуситів із шиїтського руху «Ансар Аллах», розташованому в центральному районі міста Сана.

Держава Ізраїль

У ніч на 8 березня ізраїльські військовослужбовці застрелили палестинця, який чинив збройний опір під час арешту в районі Наблуса (Шхем) на Західному березі річки Йордан.

Держава Лівія

Загони найманців, підконтрольних Х. Хафтару, обмежили проїзд через автотрасу Місрата – Сирт, щоб перешкодити депутатам взяти участь у засіданні Палати представників для висловлення вотуму довіри новому уряду.

Сполучене Королівство Великої Британії та Північної Ірландії

У Лондоні біля залізничної станції в районі Тоттенгем невідомий напав із ножем на трьох перехожих і вбив одного з них.

Джерело

Автор