Зради і перемоги тижня. 19 – 25 лютого 2021 р.

Дмитро “Калинчук” Вовнянко

Щоразу по п’ятницях (по можливості) – #зрадатижня_перемогатижня.
Розглянемо події 19 – 25 лютого 2021 р.

👎ЗРАДА

❌Україна та Європейський союз не підпишуть угоду про відкритий авіапростір на початку березня, як планувалося раніше. Причина в тому, що документ потребує додаткового технічного погодження.

❌В Івано-Франківській області стався спалах коронавірусу, зокрема через курорт в Буковелі. Про це заявив заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко. Всього за 2020 рік померло 616 835 людини (у тому числі в грудні – 67 663 людини). Грип і пневмонія стали причиною смерті 11 358 осіб (у тому числі, в грудні – 2 296).

❌Чисельність найманих працівників в Україні в грудні 2020 року складала 9 948,1 тисяч осіб. Це на 161,8 тисяч осіб (на 1,6%) менше показника січня 2020 року. Водночас капітальні інвестиції в економіку України за 2020 рік склали 419,8 млрд грн. Це на 38,2% менше у порівнянні з 2019 роком. Державний і гарантований державою борг України станом на 31 січня 2021 року склав 2 558,22 млрд грн або 90,74 млрд доларів – протягом січня 2021 року сума збільшилася у гривневому еквіваленті на 6,34 млрд грн (на 0,2%), а в доларовому еквіваленті борг збільшився на 0,49 млрд доларів (на 0,5%).

❌Парламент України ухвалив закон про держслужбу. Закон дозволяє ТВО міністра працювати в цьому статусі протягом невизначеного терміну.

❌В Одесі оголосили вирок активісту Сергію Стерненко, засудивши його до 7 років позбавлення волі. Під судом проходить акція протесту, в ході якої стались сутички з правоохоронцями. Під час мітингу на підтримку засудженого активіста Сергія Стерненка на вулиці Банковій у Києві, затримали 17 людей.

❌Канали “112 Україна”, ZIK та NewsOne створили нову компанію під назвою Медіахолдинг “Новини”, щоб обійти санкції, запроваджені Радою нацбезпеки і оборони.

❌Харківська міська рада знову перейменувала проспект Петра Григоренка на Маршала Жукова. Даний проспект перейменовують вже в третій раз.

👍ПЕРЕМОГА

✅Рада нацбезпеки і оборони (РНБО) України прийняла рішення про введення санкцій проти народного депутата Віктора Медведчука та його дружини Оксани Марченко. Санкції накладено на майно і бізнес політика та його дружини. Вищий антикорупційний суд України наклав арешт на українську ділянку магістрального нафтопродуктопроводу “Самара – Західний напрямок”, так звану “трубу Медведчука”.

✅Всі гроші від продажу хмарочосу 55 Public Square в Клівленді (США) у холдингу Optima Ventures, який пов’язаний з олігархом Ігорем Коломойським і Геннадієм Боголюбовим, будуть переведені на рахунок федерального уряду. Олігарх грошей не отримає.

✅На початку 2021 року половина українців (51%) в якості джерела інформації віддають перевагу Інтернету, тоді як телебаченню – 44%. Вперше інтернет обійшов за популярністю телебачення. Про це свідчать дані опитування компанії Research & Branding Group.

✅У міжнародному аеропорту “Бориспіль” здійснив посадку літак, який вилетів з Дніпра. Правоохоронці провели спецоперацію, був затриманий колишній перший заступник голови правління банку «Приват» Володимир Яценко. Генпрокурор повідомила про підозри колишнім топ-менеджерам банку. Згодом Володимир Яценко вийшов з СІЗО після внесення застави. За нього заплатили більше 52 мільйонів гривень.

✅До України привезли вакцину від КОВІД індійського виробництва.

✅Цього року від 100 до 150 тисяч українців повинні будуть підтвердити рівень володіння державною мовою. Іспит мають здавати ті, хто претендує на посаду на державній службі.

✅Блогер Анатолій Шарій не з‘явився в СБУ для участі у допиті у якості підозрюваного. Його оголошено у державний розшук.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.

Автор